Γιώργος Καλούδης: Διαρκής κατάσταση η παραβατικότητα, η αδιαφάνεια, η διασπάθιση , η κατασπατάληση δημοτικού χρήματος από τη διοίκηση ΝΔ-Υδραίου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας!

Χθες ανακοινώθηκε η ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της δημοτικής διοίκησης Υδραίου ΝΔ και προσχωρησάντων για την απευθείας ανάθεση έξι εκατομμυρίων ευρώ) ναι 6.000.000 ευρώ για τη περισυλλογή των σκουπιδιών από εργολάβο ! Ενώ ο Δήμος έχει 207 εργάτες καθαριότητας (κατά τον πρώην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Σπύρο Ρίγγα).Προσέφυγαν τα σωματεία εργαζομένων των ΟΤΑ και δημοτικοί σύμβουλοι.
Αυτή τη παραβατικότητα του Συντάγματος και των νόμων η νεοδημοκρατική εξουσία του Δήμου την επέδειξε από τη 1η ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της με τον βοώντα παράνομο διορισμό Αντιδημάρχων και συνεχίζεται …απτόητα στη γραμμή Μητσοτάκη με ιδιωτικοποίηση των Δήμων (καθαριότητα) με όργιο απευθείας αναθέσεων στη ΔΕΥΑΚ και φθάνει μέχρι την ιδιωτικοποίηση του νερού το οποίο ο λαός της Κέρκυρας θα το πεί νεράκι. Όπως έγινε και με το ηλεκτρικό ρεύμα.
Το τραγικότερο όλων είναι ότι στη σημερινή πρωινή εκπομπή του Δημοσθένη Σφήκα ο αντ΄αυτής αντιδήμαρχος καθαριότητας ισχυρίστηκε ότι προτιμά τους ιδιώτες εργολάβους και τις απευθείας αναθέσεις αντί για τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού-πιστοί στη Μητσοτακική γραμμή των άνευ τέλους επιλήψιμων απευθείας αναθέσεων σε «ημετέρους» και την αφαίρεση εξουσιών και αρμοδιοτήτων από την αυτοδιοίκηση ! «Πολιτικές» καταστροφικές για τον τόμο για την ίδια τη δημοκρατία αφού η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι το ένα από τα τρία βάθρα της Δημοκρατίας !

Μα πόσο Μπανανία έκαναν την Ελλάδα οι σοβαροφανείς !

Εμείς μετά την έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε τη σύνθεση και τις διδακτορικές αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής και επειδή η διοίκηση Υδραίου δεν τη σεβάστηκε και παρανομεί παραιτηθήκαμε , ακολουθώντας καθαρή γραμμή, για να μην τη νομιμοποιούμε νομικά και πολιτικά. Συνεχίζει να λειτουργεί με παράνομη σύνθεση.

Εμείς από την 1η Γενάρη 2024,με τη ψήφο του Λαού, θα εφαρμόσουμε τις σταθερές διαχρονικά και δοκιμασμένες θέσεις μας:
-Ανατροπή της κατολίσθησης της Κέρκυρας και ζωφόρο άλμα προς τα εμπρός.
-Νέα πορεία της με συμμέτοχο και συμπαραστάτη κάθε ημέρα τον Λαό.
-Ψήφιση από την 1η Γενάρη 2024 νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας με πρόβλεψη όλου του αναγκαίου προσωπικού.
-Ενίσχυση του Δήμου με κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμο προσωπικό και έγκαιρες προσλήψεις.
-Τέλος στις απευθείας αναθέσεις, στην αδιαφάνεια και στη διασπάθιση του δημοτικού χρήματος. Διαφάνεια και δημοσιότητα παντού.
-Ανακύκλωση με διαλογή από τη 1η ημέρα με οικονομικό κίνητρο τη μείωση στο 50% των ανταποδοτικών τελών σε όσους κάνουν διαλογή στη πηγή.
-Ενίσχυση του Δημοτικού Συμβουλίου και του κοινωνικού ελέγχου με ζωντανή τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
-Διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων, περισσότερων αρμοδιοτήτων και μόνιμων πόρων με απόδοση στον Δήμο ποσοστών από τις κερδοφόρες δραστηριότητες του δημοσίου στη Κέρκυρα (Αχίλλειο, Παλαιόπολη – ΜονΡεπό, Λιμάνι, Αεροδρόμιο, Μαρίνες κλπ).
Ανάκληση από τη 1η ημέρα όλων των βλαπτικών αποφάσεων, όπως ιδιωτικοποίηση του νερού κλπ ορθώνοντας τείχη προστασίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *