Φανή Τσιμπούλη: “Η πλειοψηφία οφείλει να ακούει τις προτάσεις και τις απόψεις της μειοψηφίας”

Ακούγονται ψίθυροι και αφήνονται υπονοούμενα για την μειοψηφία του δημοτικού μας συμβουλίου, ότι δήθεν δεν αφήνει την δημοτική πλειοψηφία να δουλέψει και κάτι άλλα ανυπόστατα που χαρακτηρίζουν την ανικανότητα και την ανοργανωσιά των διοικούντων. Επειδή όπως έχει καταστεί σαφές πλέον, το δόγμα της παρούσας αρχής είναι ότι έργο γίνεται είναι δικό μας και για ότι δεν γίνεται φταίει η αντιπολίτευση, ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στους ρόλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο.
Η δημοτική πλειοψηφία , λοιπόν, αναλαμβάνει την ευθύνη της διοίκησης, ενώ οι παρατάξεις, της μειοψηφίας, έχουν τον ρόλο του ελέγχου των διοικούντων.
Βεβαίως και είναι δικαίωμα (όχι υποχρέωση) της πλειοψηφίας να ζητάει και να ακούει τις απόψεις και τις προτάσεις της μειοψηφίας , για τα διάφορα ζητήματα του τόπου.
Θα πρέπει να καταλάβουν όμως , πως αυτή η μειοψηφία έχει θεσμικό ρόλο στην ελληνική Δημοκρατία τον οποίο θα πρέπει να τιμά. Και ο ρόλος της αυτός δεν τιμάται αν κάνει τα στραβά μάτια στις λανθασμένες και παράνομες αποφάσεις και ενέργειες της δημοτικής πλειοψηφίας, ή αν πέφτει στο δίχτυ των κουτοπόνηρων κινήσεων της συμπολίτευσης που επιχειρεί , με την αφελή προσδοκία ότι δεν θα το πάρουν χαμπάρι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
Όταν ένας δημοτικός σύμβουλος προβαίνει σε μια νόμιμη ενέργεια (όχι κακόβουλους ψίθυρους και κουτσομπολίστικες τακτικές) κατά πράξης ή παράληψης της πλειοψηφίας, αυτή θα πρέπει να αναρωτιέται γιατί δεν έκανε σωστά τη δουλειά της και όχι να παραπονιέται γιατί το πήραν χαμπάρι οι υπόλοιποι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *