Σπύρος Κροκίδης: «Το αναπτυξιακό μοντέλο της Κέρκυρας πρέπει να στηριχθεί και στον Πολιτισμό».

Με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Κροκίδης, με την ευκαιρία της επίσκεψη της στο νησί μας. Ο κύριος Κροκίδης μετά την συνάντηση προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ιδιαίτερη χαρά  να συναντηθώ με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη με την ευκαιρία της παρουσίας της στο νησί μας, όπου παραβρέθηκε σε μια σειρά συσκέψεων για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Θέλω να πιστεύω ότι οι συζητήσεις με τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας, ήταν εποικοδομητικές και παραγωγικές και ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι κατάλληλες διαδικασίες για την επίλυση ζητημάτων, αλλά και για την προώθηση σημαντικών έργων πολιτισμού, όπως το έργο αναστήλωσης του Φοίνικα, το κτήριο Γιαλινά,  αλλά και η αξιοποίηση των εμβληματικών οχυρώσεων του Παλαιού και Νέου Φρουρίου στο πλαίσιο του master plan που εκπόνησε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Από την πλευρά μου διατύπωσα προς την κυρία Υπουργό συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος του τόπου μας. Κατ’ αρχάς την ανάγκη να αναδειχθεί η σχέση της Κέρκυρας με τους Ολυμπιακούς αγώνες και με τον συνθέτη του Ολυμπιακού Ύμνου τον Σπύρο Σαμάρα. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινα μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις, πολιτιστικές και αθλητικές,  με την ευκαιρία της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι το 2024.

Επίσης κρίνω σημαντικό να αναδειχθεί και το ιστορικό γεγονός της πολιορκίας της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς το 1716 το οποίο έχει πανευρωπαϊκές διαστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό θα αποστείλω προς την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάδειξη των δύο αυτών γεγονότων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *