Νέα Υόρκη: Την Κυριακή η παρέλαση στη 5η Λεωφόρο  για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Σήμερα έγινε η έπαρση σημαίας με την παρουσία της Δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου.

Με την παρουσία της Δημάρχου κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου και του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρου έγινε στο σημείο Bowling green, δηλαδή στο οικονομικό κέντρο της Νέας Υόρκης, η έπαρση της Ελληνικής και της Αμερικανικής σημαίας και όπως κάθε χρόνο παραβρέθηκε και άγημα της Προεδρικής φρουράς ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί.

Η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου και είναι η μεγαλύτερη παρέλαση που διεξάγεται στην Αμερική και γενικότερα εκτός Ελλάδος με παράδοση 84 ετών, όπου χιλιάδες Ελληνοαμερικανοί κατακλύζουν την 5η Λεωφόρο του Μανχάταν. Η παρέλαση ξεκινά από τον σημείο 0 και την εκκλήσία του Αγίου Νικολάου και καταλήγει στο σημείο που έγινε η έπαρση σημαίας στο σημείο Bowling green.

Στη σημερινή εκδήλωση για την έπαρση της Ελληνικής και Αμερικανικής σημαίας παραβρέθηκε επίσης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ Ελπιδοφόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *