Δημήτρης Μπιάγκης: Απαξίωσαν τη δημόσια παιδεία, απαξιώνουν και τα φροντιστήρια

Σε συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Φροντιστηριούχων Κέρκυρας προέβη την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 ο Υπ. Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης. Στην εποικοδομητική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν στον υπ. Βουλευτή τα αιτήματά τους.

Οι εκπαιδευτικοί ανέλυσαν τα αιτήματά τους στον υπ. Βουλευτή, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των καθηγητών τους στις προκηρύξεις για την πρόσληψή τους στο δημόσιο, αλλά και την αλλαγή του τρόπου μοριοδότησης στις εν λόγω προκηρύξεις, ώστε τα τυπικά προσόντα τους να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα. Παράλληλα, πρότειναν την καθιέρωση voucher διδάκτρων για την ενισχυτική εκπαίδευση στα φροντιστήρια σε ετήσια βάση και για τους μαθητές της Β’/θμιας Εκπαίδευσης με τη εφαρμογή οικονομικών κριτηρίων. Τέλος, εξέφρασαν το αίτημά τους, ο Σύλλογός τους, που αριθμεί περισσότερα από 30 Φροντιστήρια και εκπροσωπεί 150 οικογένειες που υπηρετούν την εκπαίδευση για πολλές δεκαετίες να εκπροσωπηθεί στις Επιτροπές Παιδείας της Περιφέρειας και των Δήμων.

«Τα δίκαια αιτήματα του κλάδου των φροντιστηριούχων της Κέρκυρας χρίζουν στήριξης, καθώς ειδικά τα χρόνια της πανδημίας, ο ρόλος που επιτέλεσαν αποδείχθηκε καθοριστικός για τα παιδιά μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *