Στέφανος Γκίκας: «Το Κοι.Σ.Π.Ε. Κέρκυρας “Νέοι Ορίζοντες” αποτελεί ουσιώδες Eργαλείο Kοινωνικής Πολιτικής»

Τον κοινωνικό συνεταιρισμό Κέρκυρας Νέοι Ορίζοντες (Κοι.Σ.Π.Ε), επισκέφτηκε σήμερα ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Θανάση Παπαβλασόπουλο, για τις Κοινωνικές Δράσεις, τα προϊόντα και τις Υπηρεσίες του Συνεταιρισμού, καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Γκίκας συναντήθηκε με στελέχη και εργαζομένους του ΚοιΣΠΕ και τόνισε το σπουδαίο πολύπλευρο θεραπευτικό και αποκαταστασιακό έργο τόσο του Κοινοτικού Δικτύου Ψυχικής Υγείας όσο και του Κοι.Σ.Π.Ε Κέρκυρας, με απώτερο σκοπό την επαγγελματική επανένταξη των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Κέρκυρας αποτελεί ένα ηχηρό παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής πρακτικών κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη και αποτελεί την μεγαλύτερη Κοινωνική Επιχείρηση στην Ελλάδα, η οποία απασχολεί 100 εργαζόμενους. Παράλληλα, ο Κοι.Σ.Π.Ε. συμμετέχει σε πολλές κοινωνικές διεργασίες, ενισχύοντας ένα πρότυπο δίκτυο αλληλεγγύης μέσα από διάφορες κοινωνικές Δράσεις.
Μέσα από το πρότυπο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης ο Συνεταιρισμός υποστηρίζει καθημερινά άμεσα & έμμεσα περισσότερους από 540 ωφελούμενους, άτομα που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Ο κ. Γκίκας υπογράμμισε ότι ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Κέρκυρας αποτελεί ουσιώδες εργαλείο κοινωνικής πολιτικής και ποιοτικός μοχλός για την ολοκλήρωση του δικτύου υποστηρικτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Τέλος, επισήμανε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Κοινωνικού Συνεταιρισμού για την ανάπτυξη δράσεων που οδηγούν στην πλήρη εργασιακή και κοινωνική ένταξη και αυτονομία των Κοινωνικά Ευάλωτων Ομάδων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *