Αλέκος Αυλωνίτης: Σταθερά στο πλευρό των επαγγελματιών θαλασσίων μεταφορών που δραστηριοποιούνται στη Μαρίνα Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας.

Βρέθηκα κοντά τους, ακόμη μια φορά σήμερα, στη διαμαρτυρία που διοργάνωσαν ενάντια στις αυξήσεις ελλιμενισμού και την επιβολή τέλους 5 ευρώ ανά επιβάτη στα σκάφη τους, που επιβάλλει η ενοικιάστρια εταιρεία.
Υπενθυμίζω ότι είχα εγκαίρως αντιδράσει, όταν ο κ. Κικίλιας, ως Υπ. Τουρισμού τον Αύγουστο του 2022, μας έκανε την τιμή να αποτελέσει την κεντρική ατραξιόν της φιέστας που έστησε η ΝΔ στην Αλύπα, υποσχόμενος εκ μέρους του ιδιώτη ότι δεν θα υπήρχε παρά μόνο μια μικρή επιβάρυνση για τους ντόπιους επαγγελματίες. Διαψεύδεται πανηγυρικά σήμερα κι εκείνος και οι ντόπιοι κυβερνητικοί παράγοντες που επιμένουν περί «υπεραξίας στον τουρισμό», ξεχνώντας ότι ο τουρισμός είναι οι άνθρωποί του, οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του τόπου μας.
Σήμερα κατέθεσα την άποψή μου ότι ο αγώνας των επαγγελματιών πρέπει να είναι τόσο νομικός όσο και πολιτικός. Από μια πρόχειρη ανάγνωση των συμβάσεων προκύπτουν πολύ σοβαρά νομικά επιχειρήματα πάνω στα οποία μπορούν να στηρίξουν τη στόχευσή τους, με απαραίτητη όμως προϋπόθεση την αναληψη της ευθυνης και την ενεργη και οχι προσχηματικη βοήθεια του Δήμου Κ. Κέρκυρας, ο οποίος είναι εκείνος που οφειλει να προσφύγει δικαστικά κατα της μισθωτριας της μαρίνας εταιρίας.
Η μισθωτρια εταιρεία ζητά απι τους επαγγελματιες την είσπραξη ανά επιβάτη 5 ευρώ, ονομάζοντας αυτό τέλος. Τα τέλη όμως, επιβάλλονται από το δημόσιο, από τους ΟΤΑ κι όχι από τον ιδιώτη. Υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές λύσεις και πρέπει να πιέσουμε το Δήμο Κ. Κέρκυρας να κινήσει νομικές διαδικασίες ακομη και την προσβολή και ακυρωση της σύμβασης παραχώρησης.
Επιπλέον έχει δημιουργηθεί ένα κοινωνικό πρόβλημα ως αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης, η οποία προήλθε από την αδυναμία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διαχειριστεί τέτοιου είδους μικρά λιμάνια. Απαιτείται η πίεση προς το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να κάνουν όσα χρειάζονται για να κατοχυρωθεί ο χαρακτήρας του λιμανιού, λαμβανομένων υπόψη των επαγγελματιών που εργάζονται στην Παλαιοκαστρίτσα, ζουν τις οικογένειές τους και βοηθούν στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Ο αγώνας των επαγγελματιών είναι απολύτως δίκαιος και θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό τους τόσο νομικά για τις επόμενες κινήσεις τους όσο και πολιτικά ενάντια στην συνεχιζόμενη αφαίμαξη των μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων και ενάντια σε όσους προσπαθούν “να δοξαστούν κρυπτόμενοι».
Επιτέλους, πρέπει όλοι να πάρουν θέση και να αντιδράσουν άμεσα, γιατί είναι θέμα επιβίωσης για δεκάδες συμπατριώτες μας και τις οικογένειές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *