Αλέξανδρος Αυλωνίτης : Μόνιμος και γόνιμος ο αγώνας εμβάθυνσης της Δημοκρατίας μας

Μόνιμος και γόνιμος ο αγώνας εμβάθυνσης της Δημοκρατίας μας
Η μαύρη επέτειος της επιβολής του ξενοκίνητου δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία κερδήθηκε με αγώνες και με το αίμα των Ελλήνων. Τίποτα δεν χαρίστηκε στον ελληνικό λαό. Μας υπενθυμίζει ακόμα την αξία του κοινοβουλευτισμού και του κράτους δικαίου σε μια ελεύθερη και θωρακισμένη από τους ακραίους εχθρούς της, Πολιτεία.
Για αυτό και είναι μόνιμη και γόνιμη πάντα, η ανάγκη να διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού και να εμβαθύνουμε την δημοκρατία και τις λειτουργίες της.
Η Δημοκρατία των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, η Δημοκρατία της χειραγωγούμενης Δικαιοσύνης, η Δημοκρατίας της αδιαφάνειας και της διαφθοράς, είναι μια νόθα Δημοκρατία που δεν αρμόζει στη χώρα μας.
Μπροστά σε όποιον εκλογικό κίνδυνο παραμονεύει προκειμένου να ξεπηδήσουν οι οπαδοί της μισαλλοδοξίας και των αντιδημοκρατικών ιδεών, οφείλουμε να σταθούμε με ενότητα και ειλικρίνεια δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες τους, έτσι ώστε να μην αποτελέσουν την εύκολη λεία τους.
Σήμερα, τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τους μάρτυρες εκείνους και εκείνες που μέσα στην αντιδικτατορική πάλη δεν λύγισαν, έμειναν όρθιοι μέσα στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στις φυλακές και τις εξορίες, έχοντας υποστεί φρικτά βασανιστήρια.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *