Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου: Προεκλογική κομματική φιέστα του κυβερνητικού κλιμακίου μεταξύ αυτών και της υφυπουργού υγείας στην Κέρκυρα με επικεφαλής τον πρωθυπουργό!!!

Τα συνδικαλιστικά όργανα του σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου & Ψ.Χ Τομέα ενημερώθηκαν από την διοίκηση αργά κατά τη νυχτερινή ώρα ότι η υφυπουργός υγείας κ. Γκαγκα θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο στις 10 πμ., χωρίς να έχουμε το σχετικό χρόνο προετοιμασίας .
Θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να βρισκόμαστε ώστε να υπάρξει συνάντηση με την υφυπουργό και να τις θέσουμε για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα της υποστελέχωσης των κλινικών και των τμημάτων και την ανύπαρκτη πρωτοβάθμια υγεία.!!!
Για την υφυπουργό φυσικά δεν υπήρχε χρόνος να συναντηθεί με τα σωματεία παρά μόνο με όσους η ίδια επέλεξε !!
Ήλθον είδον όσους επέλεξε η κ.
Γκάγκα και απήλθον χωρίς καμία συνάντηση με τα συνδικαλιστικα όργανα των εργαζομένων για τα χρόνια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και γιγαντωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν.
Τι και αν εξακολουθεί και είναι υποστελεχωμένος ο Παθολογικός τομέας, τι και αν οι εφημερίες στη Μ.Τ.Νεφρού καλύπτονται με ιδιώτες, τι και αν το τμήμα του ακτινοδιαγνωστικού τομέα οδεύει πλέον προς κλείσιμο εφόσον δύο ιατροί υπάρχουν και εκ των οποίων ο ένας διευθυντής σύντομα θα συνταξιοδοτηθεί. Σε ότι αφορά οι ζητούμενες θέσεις 50 για επικουρικού προσωπικό ήδη έχουν σταματήσει από τον υπουργό οικονομικών κ.Σκυλακάκη .
Η υποστελέχωση νοσηλευτικού προσωπικού τόσο στο γενικό νοσοκομείο όσο και στον ψυχιατρικό τομέα υπερβαίνει το 50%…..
Οι μισθοί παραμένουν ουσιαστικά παγωμενοι από το 2010 με συνέπεια να μην μπορούν να ανταπεξελθουν οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στην Κέρκυρα που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Παράλληλα η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων συνεχίζεται .
Φυσικά όλα αυτά δεν χωράνε στις προεκλογικές φιέστες που κάθε 4 χρόνια η εκάστοτε κυβέρνηση, πολιτευτές και κόμματα διοργανώνουν για να εκλεγούν, έρχονται όμως μετά για να εφαρμόσουν την ίδια και χειρότερη πολιτική στον πολύπαθο χώρο της υγείας.
Πλέον ο λαός και οι εργαζόμενοι έχουν πείρα. Ανεξάρτητα του ποιος θα είναι κυβέρνηση (για να εφαρμόσει την ίδια πολιτική της υποστελέχωσης, της ιδιωτικοποίησης, της λογικής κόστους – οφέλους , χρειάζεται από τις 22 του Μαΐου να υπάρχει ισχυρό κίνημα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

Οι πρόεδροι των ΔΣ των σωματείων των εργαζομένων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *