Σύσκεψη για το Μουσείο Καποδίστρια στο Σαν Τζάκομο

Κατόπιν πρωτοβουλίας της Προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη,18 Απριλίου, στην πόλη της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στο ιστορικό Δημαρχείο, Σαν Τζιάκομο, συνάντηση εργασίας, με θέμα: “Ολιστική ενίσχυση, προβολή καιπροώθηση του Μουσείου Καποδίστρια”.
Την πρόσκληση για την συνάντηση απηύθυνε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου και συμμετείχαν, πέραν της Προέδρου του ΕΟΤ και της Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Π.Βαρουχάς και τα μέλη του Δ.Σ του Μουσείου Καποδίστρια κύριοι Θ.Μακρής και Σ. Παδοβάς.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε επικοινωνία με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, καθώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί δια ζώσης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Η Πρόεδρος του ΕΟΤ , αφού ευχαρίστησε θερμά τη Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή της, τόνισε πως η επιτυχής προβολή του Μουσείου, προϋποθέτει την ανάδειξη της προσωπικότητας και του έργου του Πρώτου Κυβερνήτη του Νεότερου Ελληνικού Κράτους. Ο Καποδίστριας υπήρξε ένας διπλωμάτης διεθνούς βεληνεκούς και ένας από τους πρώτους οραματιστές της Ευρωπαϊκής Ιδέας.
Εν συνεχεία ανέφερε ότι ο ΕΟΤ, ως η Εθνική Πύλη Προβολής της χώρας, είναι ήδη σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Μουσείου, προκείμενου να υλοποιηθεί η προβολή του Μουσείου Καποδίστρια, μέσα από τα ίδια ψηφιακά μέσα του Οργανισμού-VISITGREECE- καθώς και με όλα τα διαθέσιμα επικοινωνιακά εργαλεία του Οργανισμού.
Παράλληλα, πρότεινε μια σειρά από δράσεις, που απαιτούν συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων για βέλτιστα αποτελέσματα.
Κλείνοντας, ανέφερε ότι το μοναδικό Μουσείο, που είναι αφιερωμένο στον Ι. Καποδίστρια μπορεί να αποτελέσει landmark πολιτιστικού τουρισμού, προς όφελος τόσο της Κέρκυρας και των Ιονίων αλλά και όλης της χώρας.
Η Δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου, δήλωσε από πλευράς της, την αμέριστη στήριξη του όλου εγχειρήματος, ενώ ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο Δήμος θα ενισχύσει οικονομικά τη δημιουργία έντυπου υλικού, για την στοχευμένη προβολή του Μουσείου.
Σε αυτά τα πλαίσια, ανέλαβε να συγκαλέσει την επόμενη συνάντηση με τους τουριστικούς και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς του νησιού, για την περαιτέρω προβολή του Μουσείου.
Παράλληλα, δήλωσε πως εξειδικευμένοι φορείς του Δήμου θα παρέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία στη Διοίκηση του Μουσείου, με στόχο τόσο την ευρύτερη προώθησή του, όσο και την εξασφάλιση της εύρυθμης και βιώσιμης λειτουργίας του.
Τα μέλη του Δ.Σ του Μουσείου κύριοι: Θ.Μακρής και Σ.Παδοβάς, αφού έκαναν μια συνοπτική παρουσίαση της πρωτοποριακής δομής και λειτουργίας του Μουσείου αλλά και των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει, τόνισαν ότι η συνεργασία και συμβολή των Αρχών και όλων των εμπλεκομένων φορέων δεν είναι απλά ευπρόσδεκτη αλλά απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί η περαιτέρω προβολή αλλά και η ίδια η λειτουργία του Μουσείου.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *