Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη στις Νυμφές

Μία ακόμη εξαιρετικά επιτυχημένη δράση επιμόρφωσης παιδιών για την αξία της υγιεινής διατροφής από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έλαβε χώρα στις Νυμφές της Κέρκυρας. Αυτή τη φορά, καλέστηκαν μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Βόρειας Κέρκυρας, με στόχο να καλλιεργήσουν μέσα από παιχνίδια και αφήγηση παραμυθιών μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη σπουδαιότητα της καλής διατροφής, αλλά και για να γνωρίσουν από κοντά προϊόντα που παράγονται στα Επτάνησα.
Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Αγροδιατροφικής ήταν μεγάλη, με σχεδόν 100 παιδιά και γονείς να κατακλύζουν την αίθουσα των Νυμφών που φιλοξένησε τη δράση.
«Η συνεργασία μας με την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νυμφών μάς δίνει ώθηση να συνεχίσουμε τις επισκέψεις σε σχολεία, αλλά και τις εκπαιδευτικές εκδρομές. Οι δια ζώσης συναντήσεις με τα παιδιά μας, μας γεμίζουν χαρά, καθώς βλέπουμε το ενδιαφέρον συμμετοχής στα παιχνίδια που τους έχουμε ετοιμάσει. Συχνά, δε, διαπιστώνουμε την ορθή αντίληψη που έχουν για τη διατροφή, παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Η δράση μας απευθύνεται πάντα και στους γονείς, οι οποίοι και συζητούν με τη διατροφολόγο μας για τη σωστή προετοιμασία γευμάτων των παιδιών τους.», δήλωσε ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής, κος Νίκος Μουζακίτης.
Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κο Πέτρο Αγγελόπουλο, την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Δέσποινα Σαββίδου, την παιδοψυχολόγο, κα Μαρία Αγάθου και τη διατροφολόγο, κα Σπυριδούλα Νικομάνη για την παρουσία τους και τη στήριξη τους σε κάθε μας εγχείρημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *