ΛΑ.ΣΥ Βόρειας Κέρκυρας: Ερωτήσεις για απαντήσεις

Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Βόρειας Κέρκυρας στο πλαίσιο του δημοτικού ελέγχου θέτει για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Μαρτίου προς τη δημοτική αρχή τρία ερωτήματα.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας από τη δημιουργία του εργάζεται ένας αριθμός συμβασιούχων εργαζομένων που σταδιακά έχει φτάσει να ξεπερνά το 50% των μονίμων. Ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός για τη λειτουργία των υπηρεσιών. Η εργασιακή σχέση των συμβασιούχων είναι απαράδεκτη αφού ζουν μια μόνιμη ανασφάλεια και ομηρία ενώ έχουν και υποβαθμισμένα δικαιώματα.
Οι κυβερνήσεις σταθερά τα τελευταία χρόνια προωθούν αυτές τις μορφές απασχόλησης υλοποιώντας αντεργατικές πολιτικές αλλά και κατευθύνσεις της ΕΕ. Σοβαρές ευθύνες ωστόσο υπάρχουν και στις δημοτικές αρχές που δεν αντιπαλεύουν αυτή την κατάσταση.
Στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας από το 2019 μέχρι σήμερα η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κάθε φορά που συζητούνται θέματα συμβασιούχων ζητάει εκτός από την προκήρυξη τη λήψη απόφασης και για τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η πρότασή της αυτή έχει γίνει 4 φορές όμως καταψηφίστηκε τόσοαπό τη δημοτική αρχή όσο και από τις άλλες παρατάξεις. Τελευταία φορά αυτό συντελέστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Μαρτίου.
Ερωτώνται η Δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις γιατί αρνούνται την υποστήριξη του αιτήματος για μονιμοποίηση των συμβασιούχων του Δήμου μας καταδικάζοντας τους έτσι στην ομηρία, την ανασφάλεια και τα υποβαθμισμένα δικαιώματα;
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ» ΣΤΟ ΣΙΔΑΡΙ
Στην περιοχή του Σιδαρίου «Μεγάλη Παραλία» ο δρόμος είναι σε τραγική κατάσταση. Αυτό συμβαίνει μάλιστα λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Το αίτημα για να γίνουν εργασίες βελτίωσής του δρόμου έχει τεθεί με αναφορά των κατοίκων και των επαγγελματιών στις υπηρεσίες του δήμου αλλά και με ενημέρωση των αρμόδιων αντιδημάρχων. Η επισυναπτόμενη πρόσφατη φωτογραφία όμως είναι δηλωτική το πως έχει “ανταποκριθεί” η δημοτική αρχή και το πώς έχει “προετοιμάσει” την περιοχή να υποδεχθεί τους τουρίστες.
Ερωτάται η δημοτική αρχή εάν θα υπάρξει άμεση παρέμβαση στον δρόμο της «Μεγάλης Παραλίας» Σιδαρίου ώστε αυτός να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά δρόμου!
Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Είναι γνωστή σε όλους η παράγκα που έχει βαπτιστεί από τη δημοτική αρχή ως χώρος στέγασης της υπηρεσίας καθαριότητας. Πρόκειται για μια κατασκευή με λαμαρίνες χωρίς αποδυτήρια και μπάνια. Ως «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έχουμε φέρει πολλές φορές το θέμα στο ΔΣ. Με εισήγησή μας έχει ψηφιστεί από το 2020 η άμεση μετεγκατάσταση της υπηρεσίας καθαριότητας. Ωστόσο η δημοτική αρχή δεν την υλοποιεί.
Ερωτάται η δημοτική αρχή πότε θα υλοποιήσει την απόφαση του ΔΣ εξασφαλίζοντας έτσι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο προσωπικό του δήμου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *