ΛΑ.ΣΥ: Να ανακαλέσει την αποφασή της η δημοτική επιτροπή παιδείας Νότιας Κέρκυρας για την αποβολή 4 μελών

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, καθώς και οι Σχολικές Επιτροπές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιαςεκπαίδευσης έχουν πολύ σημαντικό ρόλο και ευθύνη, τόσο απέναντι στο λαό της Νότιας Κέρκυρας, κυρίως όμως στα παιδιά που ζουν, μορφώνονται, μεγαλώνουν και διαπαιδαγωγούνται στα σχολεία της Νότιας Κέρκυρας.
Ο ρόλος των επιτροπών δεν είναι να μοιράζουν την κρατική ετήσια ελεημοσύνη, για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία. Είναι και πρέπει να είναι πολύ ευρύτερος. Να αναδεικνύουν, να μεταφέρουν, στο δημοτικό συμβούλιο τα προβλήματα των σχολείων και να προτείνουν ή να διεκδικούν λύσεις.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει φέρει πολλές φορές θέματα των σχολείων στο δημοτικό συμβούλιο. Με δική μας πρωτοβουλία και εισήγηση, που αφορούσε ένα-ένα τα σχολεία Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας, συζητήθηκε η κατάσταση τους και τα προβλήματά τους στο δημοτικό συμβούλιο το Νοέμβρη του 2021.
Ελάχιστα έχουν γίνει από τότε. Η κατάσταση των σχολείων στη Νότια Κέρκυρα δεν είναι καλή. Σε όλα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Ιδιαίτερα στην Α’ βάθμια και τα νηπιαγωγεία.
Δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας. Ορισμένα είναι σε κατάσταση άλλων εποχών. Από την αρχή λειτουργίας του δήμου και των σχολικών επιτροπών, διαπιστώσαμε ότι έχουν καθιερώσει τον «κανόνα» της «δια περιφοράς» συνεδρίασης υποβαθμίζοντας τον ρόλο τους και μετατρέποντας τες σε όργανα διεκπεραίωσης στα πλαίσια του Δήμου.
Ασκήσαμε πολλές φορές έντονη κριτική τόσο στην πρόεδροτης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, όσο και στη δημοτική αρχή, που ανέχονταν τέτοιες πρακτικές.
Σε πολλές ανακοινώσεις μας δημόσια καταγγείλαμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.Τίποτα δεν διορθώθηκε.
Χθες διαπιστώσαμε ότι η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας απέβαλλε από τη σύνθεσή της 4 μέλη της επιτροπής, με το επιχείρημα της «μη συμμετοχής» στις δια περιφοράς συνεδριάσεις. Η ευθύνη βαρύνει τη δημοτική αρχή. Το τονίσαμε και κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης και την κανονική, δια ζώσης λειτουργία των επιτροπών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *