Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο -Η δεύτερη κάλπη μπορεί να δώσει αυτοδυναμία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει την πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του μετά τα Τέμπη, στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» τού Σταύρου Θεοδωράκη.

O πρωθυπουργός στην διάρκεια της συνέντευξης που μεταδίδεται αυτή την ώρα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εκλογές, τις οποίες προσδιόρισε για τον Μάιο (21 ή 28/5) αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης της αγοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως «κόρη οφθαλμού» είπε χαρακτηριστικά.

Για να προσθέσει πως «Η πρώτη κάλπη πρέπει να μας πει «ποιος» πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα. Η δεύτερη, εφόσον χρειαστεί, -που το θεωρώ πάρα πολύ πιθανό να χρειαστεί- θα μας υποδείξει και «πώς» θα κυβερνηθεί η χώρα. Από ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Κι εκεί πέρα προφανώς και θα σεβαστώ και θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *