Οι συνδυασμοί της μειοψηφίας προκαλούν συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Κυρία Δήμαρχε του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων,
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Επί της υμετέρας προσκλήσεως για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, με θέμα μεταξύ άλλων και την απόσυρση του Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του Νερού, θέτουμε υπόψη Σας τα ακόλουθα:

Τη Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 θα συντελεστεί στην Χώρα μας καθολική απεργία του Ελληνικού Λαού λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Θεωρούμε ανεπίτρεπτη την διεξαγωγή της εν λόγω συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου την ημέρα αυτή, η οποία πρέπει για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να αποτελέσει ημέρα περισυλλογής, στην μνήμη των θυμάτων του ανείπωτου αυτού δυστυχήματος.

Εξ’ άλλου πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η ανωτέρω σύγκλιση με το ανωτέρω θέμα συμπεριλαμβανόμενο εγένετο ενώ ήδη είχε συντελεστεί η πρόσκληση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν αιτήματος του ενός τρίτου (1/3) των μελών του συμβουλίου με προσδιορισμό της συνεδρίασης του Δ.Σ. για την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:00 με το θέμα αυτό.

Θεωρούμε δε ότι είναι αυτονόητος και επιβεβλημένος ο σεβασμός εις την θεσπισμένη δημοκρατική διαδικασία και τα δικαιώματα της μειοψηφίας από όλες τις παρατάξεις εις το Δ.Σ. μη εξαιρουμένης και της Υμετέρας παρατάξεως.

Για τους λόγους αυτούς σας δηλώνουμε ότι δεν θα παραστούμε εις το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2023, ούτε εις την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, την οποίαν ορίσατε για την ίδια ημέρα.

Κέρκυρα 15 Μαρτίου 2023
Για τις Παρατάξεις οι Επικεφαλής

Παράταξη «ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ» Παράταξη «ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ» Παράταξη «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Επικεφ. ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Επικεφ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Επικεφ. ΣΑΡΛΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Παράταξη «Η Κέρκυρα Ψηλά» Παράταξη «ΕΚΚΙΝΗΣΗ Αριστερό Δημοκρατικό Παράταξη «Κέρκυρα 180ο»
Επικεφ. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Μέτωπο για την Κέρκυρα» Επικεφ. ΔΡΥ ΜΑΡΙΑ
Επικεφ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΡΙΓΓΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – Ανεξάρτητη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *