Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γουβιών: Επειγόντως χώροι στάθμευσης

Όπως είναι γνωστό σε όλους, η περιοχή των Γουβιών είναι μια ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστικά, επιχειρηματικά και οικιστικά περιοχή, όπου συγκεντρώνει πλήθος τουριστών και δραστηριοτήτων καθ΄ όλη σχεδόν της περίοδο του έτους.
Δυστυχώς , μεγάλο πρόβλημα της περιοχής μας ήταν πάντα οι χώροι στάθμευσης, που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας και συχνά τροχαία ατυχήματα.
Οι προσπάθειες του Συλλόγου μας, αλλά και όλων όσον με κάθε τρόπο δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ώστε να εξασφαλίσουμε ανεκτούς χώρους στάθμευσης υπήρξαν σταθερές, με αποτελέσματα δυστυχώς πενιχρά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τούτο δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι με δικές μας πρωτοβουλίες έχουμε επιδιώξει την ανάπλαση και τον εξωραϊσμό των δημοτικών χώρων σταθμεύσεως, όπου όμως, δυστυχώς δεν υπήρξε η δέουσα ανταπόκριση.
Δεδομένων των ανωτέρω, ερήμην της Τοπικής Κοινωνίας των Γουβιών , και ενώ ήμασταν σε διαβούλευση για τον εξωραϊσμό των δημοτικών πάρκινγκ, έκπληκτοι ενημερωθήκαμε ότι παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας σε τρίτους ιδιώτες λόγω μίσθωσης , έναντι ευτελούς τιμήματος, με σκοπό την κατασκευή, όπως τουλάχιστον φημολογείται, χώρου στάθμευσης σκαφών αναψυχής. Βέβαια, οι συμβάσεις που υπέγραψε ο Δήμος μας είναι εντελώς αόριστες και μπορούν να επιτρέψουν και πολλές άλλες χρήσεις, οι οποίες αφήνουν τεράστια περιθώρια αόριστης και αυθαίρετης ερμηνείας στο μέλλον.
Η θέση μας είναι σαφής: Σε μια υπερβολικά κορεσμένη και βρίθουσα πλήθους επιχειρηματικών και τουριστικών δραστηριοτήτων περιοχή, είναι μονόδρομος ο εξωραϊσμός, σύμφωνα με τις επανειλημμένες έμπρακτες προτάσεις μας και η παραχώρηση όλων των χώρων για την στάθμευση των κατοίκων, επιχειρηματιών κι επισκεπτών της περιοχής μας, δημιουργώντας ταυτοχρόνως και συνθήκες εξωραϊσμού του χώρου.
Η κοινωνία των Γουβιών κι όχι μόνο, είναι ανάστατη διότι η Δημοτική Αρχή δε μπορεί να αντιληφθεί το αυτονόητο κι έτσι οδηγεί σε μαρασμό την περιοχή μας, κατάληξη αυτονόητη κι ευεξήγητη. Είναι πραγματικά τραγικό τουλάχιστον, την ώρα που πρέπει να εξασφαλίζουμε την αυτονόητη διάθεση κατά το δυνατόν χώρων σταθμεύσεως, κάποιοι να επιδιώκουν επικίνδυνες καταστάσεις.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των συμφωνητικών μισθώσεως και την άμεση έναρξη ανάπλασης των δημοτικών χώρων με την ταυτόχρονη εκμετάλλευσή τους ως χώρων σταθμεύσεως. Θεωρούμε ότι αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο και δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε και να ανεχθούμε οποιαδήποτε λύση μεθοδεύεται από την Δημοτική αρχή, η οποία, ενώ δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε οικονομικό και μη όφελος, καταδικάζει την περιοχή μας στους αυτονόητους κινδύνους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Σπύρου Ανδριανός Αργυρός Νικόλαος Αλέξανδρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *