Στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαίδευσης Λευκίμμης ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Αρμενιάκος

Tο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις Αλυκές Λευκίμμης της Κέρκυρας επισκέφτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, κ. Ιωάννης Αρμενιάκος.
Αφορμή της επίσκεψης ήταν το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδας – Ιταλίας «BEST» το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Όπως δήλωσε ο κ. Καποδίστριας: «Βασικός στόχος του έργου BEST είναι η προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η αποκατάσταση της βιοποικιλότητας των φυσικών, αγροτικών και παράκτιων οικοτόπων. Η Περιφέρεια Ιονίων ενέταξε στις δράσεις του έργου την εγκατάσταση του Γραφείου παρακολούθησης και μελέτης βιοποικιλότητας στο ΚΠΕ Κέρκυρας στη Λευκίμμη. Για τις ενέργειες αυτές, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρέδωσε στο ΚΠΕ Λευκίμμης προμήθεια ηλεκτρονικού και επιστημονικού εξοπλισμού, ο οποίος περιλαμβάνει 20 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 20 κάμερες, 26 μικροσκόπια, 7 laptopsκαι 3 ασπρόμαυρους εκτυπωτές για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών δράσεων του ΚΠΕ.
Σε διαδικασία δε συμβασιοποίησης βρίσκεται η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη διαμόρφωση των χώρων όπου θα λειτουργήσει στο γραφείο παρακολούθησης και μελέτης της βιοποικιλότητας στο ΚΠΕ Λευκίμμης.»
Η Διευθύντρια του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Κέρκυρας κ. Άρτεμη Μπριασούλη δήλωσε ότι «δέχεται περίπου 80-100 σχολεία ανά έτος από όλη την Ελλάδα και ότι απαιτείται να γίνουν και άλλα έργα υποστήριξης του σημαντικού αυτού υγροβιότοπου που είναι περιβαλλοντικό σημείο αναφοράς για την Κέρκυρα».
Ο κ Αρμενιάκος ανάφερε ότι στόχος του έργου είναι η συμμετοχή των τοπικών φορέων σε διασυνοριακές δραστηριότητες και κοινοτικές πιλοτικές δράσεις, μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η δημιουργία νέων πολιτικών, προϊόντων και υπηρεσιών, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *