ΛΑ.ΣΥ: “Εάν κάνει ο λαός το βήμα μπορούν να μπουν μπροστά οι ανάγκες μας”

Η συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αφορούσε την ψήφιση προϋπολογισμού. Πρόκειται για έναν ακόμη προϋπολογισμό αντιλαϊκό, κανονικό φτωχοκομείο για τις λαϊκές ανάγκες. Στο σκέλος των εσόδων εμπεριέχει ψίχουλα από την κεντρική εξουσία και μπόλικους τοπικούς φόρους. Στο σκέλος των πραγματικών εξόδων τα μισά χρήματα αφορούν τη μεταφορά σκουπιδιών εκτός Κέρκυρας (2 εκατομμύρια κάθε χρόνο). Οι ανάγκες του λαού είναι στα αζήτητα …
Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» αντιπαρατέθηκε με επιχειρήματα στους εισηγητές του προϋπολογισμού και καυτηρίασε το συμβιβασμό απέναντι στην κεντρική εξουσία με τη μη διεκδίκηση όλων αυτών που έχει ανάγκη η ζωή μας. Οι άλλες παρατάξεις ήταν συναινετικές στην ψήφιση αντιλαϊκού προϋπολογισμού με μικρές αλλαγές.
ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σημαδεύτηκε από την άρνηση της δημοτικής αρχής να συζητήσει το πρόβλημα του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Κέρκυρα. Άρνηση που ήρθε λίγες μέρες μετά την απώλεια μιας ακόμη ζωής και εν μέσω άλλων έκτακτων περιστατικών που απαιτούσαν άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας και μεταφορά με ασθενοφόρο. Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε ακόμη και από την άρνηση του προέδρου να ληφθεί απόφαση στήριξης των δράσεων αλληλεγγύης στους βασανισμένους από τον πρόσφατο σεισμό λαούς της Συρίας και της Τουρκίας.
ΒΙΑΙΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο διαλύθηκε χωρίς καν να γίνει ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό. Τη στιγμή που η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» αξιοποιώντας τη δευτερολογία της προσπαθούσε να πείσει για την ανάγκη λήψης απόφασης για το ΕΚΑΒ και την ανθρωπιστική αλληλεγγύη ο πρόεδρος προχώρησε σε βίαιη διακοπή του ομιλητή και της συνεδρίασης. Ακολούθως ο δήμαρχος εκτόξευσε ένα αντικείμενο προς τα έδρανα της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».
ΕΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ…
Οι δύο όψεις της αντιλαϊκής πολιτικής είναι η μη κάλυψη των λαϊκών αναγκών και ο αυταρχισμός. Κανείς δεν συστήνεται σήμερα. Χρόνια ο λαός και ο τόπος μας τα ζουν και τα δύο. Δικαιούμαστε όμως να μπουν μπροστά οι ανάγκες μας. Εάν ο λαός κάνει το βήμα, μπορούμε…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *