«Διεκδικούμε το καλύτερο για τον τόπο μας». Γράφει ο Αλέξανδρος Αλεξάκης

Σε συνέχεια της τοποθέτησης μας σχετικά με την επένδυση που δρομολογείται στην περιοχή του Καλυβιώτη Λευκίμμης και δεδομένου ότι χθες πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας L Marines Α.Ε, επανερχόμαστε στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς θέλουμε να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι ως προς τις θέσεις μας για την αναπτυξιακή προοπτική του Νότου και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι επενδυτικές πρωτοβουλίες τέτοιας κλίμακας και καινοτόμου χαρακτήρα για τα τοπικά τουλάχιστον δεδομένα, δεν μπορούν να αξιολογηθούν με μία πρώτη ανάγνωση, χωρίς εξειδικευμένη και σε βάθος ανάλυση όλων των παραμέτρων που διέπουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με βασική προτεραιότητα το περιβαλλοντικό σκέλος αυτής. Το αρχικό μας δημοσίευμα εξέφραζε μεν δυσαρέσκεια, αλλά σε ότι αφορά την σχεδόν παρασκηνιακή προώθηση διαδικασιών, μέσω της Αθήνας, χωρίς να έχει επικοινωνηθεί το θέμα τουλάχιστον μέσω των θεσμικών οργάνων της Νότιας Κέρκυρας. Να σημειωθεί βέβαια στο σημείο αυτό, ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ορισμένοι συμπολίτες μας και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, γνώριζαν για την πρόθεση του Υπουργείου να εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης το επενδυτικό σχέδιο στον Καλυβιώτη, όμως καθώς φαίνεται κράτησαν την πληροφορία για τους εαυτούς τους και δεν μπήκαν στην διαδικασία να ενεργοποιήσουν την αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία της Νότιας Κέρκυρας.
Η θέση μας λοιπόν σε ότι αφορά τις διαδικασίες που μέχρι στιγμής έχουν ακολουθηθεί, είναι ότι έχουν προκύψει αστοχίες επειδή φάνηκε πως παρακάμπτεται και ο Δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής. Άλλωστε, και το αναφέρουμε ξανά, δεν έχει περάσει πολύς καιρός που από δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε ότι η Νότια Κέρκυρα, με συνοπτικές διαδικασίες εξαιρέθηκε από το έργο των φραγμάτων, το οποίο αποτελεί υποδομή στρατηγικής σημασίας και ο Νότος μένει εκτός. Η δική μας φιλοσοφία υπαγορεύει την ενεργό συμμετοχή των θεσμικών οργάνων και των πολιτών στην διεκδίκηση πόρων και αναπτυξιακών μέσων για την πρόοδο της περιοχής μας.
Σαφώς και υπεραμυνόμαστε του εκσυγχρονισμού και της προσέλκυσης νέων επενδύσεων στην Νότια Κέρκυρα, γιατί όπως έχουμε ήδη τονίσει, διαθέτει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν πόλο έλξης επισκεπτών και επενδυτών και αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει αντίστοιχα να αναδειχθεί με τεχνοκρατική προσέγγιση και όραμα. Η επένδυση του Καλυβιώτη λοιπόν, θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και συνακόλουθα να προκύψει υπεραξία και πολλαπλά οφέλη για τον Νότο συνολικά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας, σύμφωνα με την απόφαση του, θέτει προϋποθέσεις οι οποίες ορθώς αναδεικνύονται, προκειμένου να προχωρήσουμε με ψυχραιμία και σύνεση. Η πόλωση δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση και δεν χρειάζεται να λάβουμε θέση στο στρατόπεδο των υπέρμαχων ή όσων αντιτάσσονται στην επένδυση. Οφείλουμε όμως να διεκδικούμε το καλύτερο για τον τόπο μας, να δηλώνουμε παρόντες, διαμορφώνοντας συγκεκριμένη άποψη και έχοντας λόγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *