Συνάντηση Ένωσης Γονέων με Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Εντεταλμένη Σύμβουλο

Την Τρίτη 14/2 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Γονέων με την Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και την εντεταλμένη Δημοτικής σύμβουλο παιδείας. Ήταν μια πολύωρη συνάντηση όπου τέθηκαν σε συζήτηση πάρα πολλά θέματα κυρίως κτηριακών υποδομών των σχολικών μονάδων, σοβαρά τεχνικά προβλήματα και ελλείψεις και τέλος κατατέθηκαν και προτάσεις από μέρους μας.
Συγκεκριμένα για άλλη μια φορά τονίσαμε το έντονο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο μας. Την ανάγκη να υπάρχουν συχνές παρεμβάσεις και συντηρήσεις σε παλαιά κτίρια σχολείων, την άμεση ανάγκη για νέες σχολικές μονάδες, την άμεση απομάκρυνση των κοντέινερς.
Τονίσαμε την ανάγκη ελέγχου όλων των σχολικών μονάδων σχετικά με την αντισεισμική τους προστασία. Ειδικά στο Δήμο μας όπου τα περισσότερα σχολεία είναι γερασμένα και κατασκευασμένα χωρίς αντισεισμικούς κανονισμούς (προ του 1959). Επίσης ρωτήσαμε ποια είναι τα πορίσματα του προσεισμικού ελέγχου που έχει γίνει σε όλες τις σχολικές μονάδες. Σχετικά με τα πορίσματα μας απάντησαν ότι ο Δήμος δεν έχει καθόλου στοιχεία, ενώ σχετικά με τον αντισεισμικό έλεγχο περιμένουν χρηματοδότηση.
Αναφερθήκαμε στην άμεση ανάγκη με τη λήξη του σχολικού έτους να υπάρχουν δομές όπως δημόσια θερινά σχολεία, δημόσια ΚΔΑΠ, δημοτικές κατασκηνώσεις έτσι ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους.
Καλούμε τους συλλόγους γονέων να βρίσκονται σε ετοιμότητα για παρεμβάσεις, να αναδεικνύουν τα προβλήματα έτσι ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού τα αυτονόητα για τα παιδιά μας.
Διεκδικούμε νέα, σύγχρονα ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *