Ερώτηση Στέφανου Γκίκα για την Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Παξών και του Περιφερειακού Ιατρείου Λάκκας

Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, με θέμα την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Παξών και του Περιφερειακού Ιατρείου Λάκκας.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής επισημαίνει στην Ερώτηση ότι το Κέντρο Υγείας Παξών αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης, αφού μετά την παραίτηση μιας Ιατρού Γενικής Ιατρικής, απομένουν δύο Ιατροί που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μεγάλο αριθμό περιστατικών. Ο Στέφανος Γκίκας τονίζει επιπλέον ότι σε περίπτωση διακομιδής ασθενούς στην Κέρκυρα ή στην Ήπειρο, στους Παξούς μένει μόνο ένας Ιατρός. Παράλληλα, όπως υπογραμμίζει, κατά την τουριστική περίοδο ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται και ο αριθμός των περιστατικών που χρήζουν περίθαλψης αυξάνεται ραγδαία.
Επιπλέον, ο κ. Γκίκας αναφέρεται στη δημιουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Λάκκας που εγκρίθηκε το 2021 από το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει στελεχωθεί, ενώ δεν περιλήφθηκε και στην τελευταία προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων Αγροτικών Ιατρών.
Ο Στέφανος Γκίκας ζητά να ενημερωθεί σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Υγείας για την καλύτερη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Παξών, με δεδομένο ότι επίκειται η έναρξη της τουριστικής περιόδου. Επιπλέον ρωτά πότε θα προκηρυχθεί η θέση Αγροτικού Ιατρού για το Περιφερειακό Ιατρείο Λάκκας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *