Η Τ.Ε Κέρκυρας του Κ.Κ.Ε για τα εκλογικά αποτελέσματα

Εκ μέρους της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που ενίσχυσαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ ε όλη τη χώρα αλλά και στην Κέρκυρα. Χαιρετίζουμε όσους έδωσαν μαζί μας, και σε αυτές τις εκλογές, τη μάχη για την εκλογική ενίσχυση του Κόμματος.
Οι βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ θα βρεθούν την επόμενη ημέρα εκεί που έχουν υποσχεθεί, μπροστά στους αγώνες, στα εργατικά-λαϊκά προβλήματα, δίπλα στους εργαζόμενους, τις λαϊκές δυνάμεις, τη νεολαία.
Από το σημερινό αποτέλεσμα φαίνεται ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι ούτε συγκυριακή, ούτε ευκαιριακή. Δείχνει αγωνιστικούς δεσμούς, που έχουν κατακτηθεί μέσα από την καθημερινή δράση, που αντέχουν και διευρύνονται και που πρέπει να δυναμώσουν και να διευρυνθούν ακόμα περισσότερο.
Είναι κρίσιμο με όλους όσους προσέγγισαν το ΚΚΕ όλη αυτή την περίοδο ανεξάρτητα τι επιλογή έκαναν τελικά στις εκλογές να συνεχιστεί η συζήτηση, η κοινή δράση γύρω από όλα τα ζητήματα που μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη την επόμενη μέρα, για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης για την άνοδο του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
Με βάση το αποτέλεσμα έχουμε αύξηση ποσοστού τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Το ποσοστό του κόμματος στην Κέρκυρα βρίσκεται για μία ακόμη φορά στη λίστα με τα υψηλότερα ποσοστά του ΚΚΕ πανελλαδικά.
Συνολικά, μέσα σε ένα αρνητικό πολίτικό συσχετισμό που παραμένει, εκφράζεται μια δυναμική ανόδου της εκλογικής επιρροής του Κόμματος που συνεχίζεται και αποτελεί το θετικό στοιχείο και αυτής της εκλογικής μάχης και του αποτελέσματος. Μια δυναμική που νομίζουμε ότι έχει ευρύτερη απήχηση από την εκλογική της έκφραση.
Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για το λαό μας. Οι λαϊκές δυνάμεις θα βρίσκονται απέναντι σε νέο γύρο έντασης της επίθεσης στο έδαφος δεσμεύσεων στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, στο φόντο νέων εξελίξεων και δεδομένων.
Το ΚΚΕ από αύριο θα κάνει πράξη τη δέσμευσή του, ότι θα διαγάγει μία 100% μαχητική, εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση. Ο ελληνικός λαός να μη δείξει καμία ανοχή, να μη δώσει καμία περίοδο χάριτος στη νέα κυβέρνηση.

Με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν εξελίξεις σε μία σειρά κομμάτων, τις οποίες το ΚΚΕ θα παρακολουθεί.
Η παρουσία στη Βουλή τα φασιστικού και ακροδεξιού χώρου, αναμφίβολα είναι μία ακόμα αρνητική εξέλιξη αυτών των εκλογών.
Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι οι ρίζες του φασισμού-ναζισμού βρίσκονται στο σύστημα και το κράτος και είναι βαθιές και υπάρχουν διάφορα κέντρα και συμφέροντα που τους στηρίζουν.
Επιβεβαιώνεται ότι ο φασισμός – ναζισμός εξαιτίας του χαρακτήρα του, δεν αντιμετωπίζεται πραγματικά με νομοθετικές παρεμβάσεις, που μάλιστα ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους, αλλά είναι υπόθεση του ίδιου του εργατικού – λαϊκού κινήματος και σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα συνεχίζει να παλεύει όπως έκανε και το προηγούμενο διάστημα.
Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη με χιλιάδες εργαζόμενους, νέους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τα αδιέξοδα της σοσιαλδημοκρατίας και των άλλων αστικών κομμάτων για να ξαναδυναμώσουμε την ελπίδα.
Απευθύνουμε, σε όλους αυτούς κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης. Η απάντηση βρίσκεται στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης αστικής πολιτικής και του ταξικού της χαρακτήρα. Του ρεύματος διεκδίκησης για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με βάση τις δυνατότητες της εποχής.
Ευχαριστούμε και πάλι όσους μας στήριξαν, όσους έδωσαν αυτή τη μάχη στο πλευρό μας και από σήμερα κιόλας και πάλι όλοι στις θέσεις του αγώνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *