Σπύρος Κροκίδης: «Εντυπωσιασμένος από την πρόοδο και τις επιτυχίες του Ιονίου Πανεπιστημίου».

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, άργησε ενδεχομένως να αυτοδιοικηθεί, αφού για αρκετά χρόνια διοικούνταν από Διοικούσα Επιτροπή, αλλά στάθηκε στα πόδια του και εσχάτως παρουσιάζει δυναμική εξωστρέφεια και διεθνείς συνεργασίες με διακεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού αποτέλεσμα της πολύ σοβαρής και μεθοδικής δουλειάς που γίνεται. Ως Κερκυραίοι πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για τα επιτεύγματα των καθηγητών και των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Προσφάτως είχα την χαρά να επισκεφθώ το Πανεπιστημιακό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας και να ενημερωθώ από τον Πρόεδρο του καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο για τις επιτυχίες και τις διεθνείς συνεργασίες του Κέντρου. Πραγματικά είναι εντυπωσιακά τα επιτεύγματα ενός, κατά τα άλλα, νέου και περιφερειακού Πανεπιστημίου, που μας γεμίζει υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας.
Θα ήθελα να σταθώ ιδιαιτέρως στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ, στη Βαλτιμόρη. Το οποίο Πανεπιστήμιο διατηρεί πανεπιστημιουπόλεις και σε άλλα μέρη εκτός της πολιτείας Μέριλαντ, στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, στην Ιταλία, στην Κίνα και στη Σιγκαπούρη και υπήρξε ένα από τα 14 ιδρυτικά μέλη της Ενώσεως Αμερικανικών Πανεπιστημίων. Η συνεργασία των δυο Πανεπιστημίων εδράζεται πάνω στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.
Εσχάτως δε προέκυψε μια νέα συνεργασία του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Κέντρο TranslaTUM, της Πανεπιστημιούπολης Helmholtz Pioneer, στο Μόναχο.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας, καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο για την φιλοξενία και την ενημέρωση και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο Κέντρο και στους συνεργάτες του και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο να συνεχίσει την μεθοδική και επιτυχημένη πορεία του, με στόχο την κορυφή της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *