Στέφανος Γκίκας: «Ενέκρινε το Υπ. Ναυτιλίας 100.000 € για τη νέα Μίσθωση Μονάδας Αφαλάτωσης στους Παξούς»

Περιοδεία στους Παξούς πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παξών Σπύρο Βλαχόπουλο, τον Προϊστάμενο του Κέντρου Υγείας Παξών Μιχάλη Κάντα, την Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο Παξών Ζέφη Βλαχοπούλου και κομματικά στελέχη.
Κατά την συνάντηση με τον Δήμαρχο του νησιού έγινε ανασκόπηση όσων επιτεύχθηκαν την περασμένη τετραετία, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους των Παξών. Συγκεκριμένα, ο κ. Βλαχόπουλος εστίασε στην ανάγκη καλύτερης στελέχωσης του Λιμενικού Σταθμού και του Αστυνομικού Τμήματος Παξών εν όψει της τουριστικής περιόδου.
Ο Στέφανος Γκίκας σημείωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, κατά τους θερινούς μήνες οι Παξοί θα ενισχυθούν με στελέχη και των δύο Σωμάτων.
Θέμα συζήτησης απετέλεσε και η νομιμοποίηση των εξεδρών της παραλίας Βρήκα στους Αντιπάξους. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί έντονα όσους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά είτε στην παραλία είτε στα σκάφη που προσεγγίζουν την παραλία, μεταφέροντας τους επισκέπτες.
Ο Βουλευτής επικοινώνησε με την αρμόδια Διευθύντρια του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), όπου έγινε γνωστό ότι η Υπηρεσία γνωμοδοτεί θετικά, διατυπώνοντας κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Επιπλέον, ο κ. Βλαχόπουλος μετέφερε στον Στέφανο Γκίκα την ανάγκη μίσθωσης μίας Μονάδας Αφαλάτωσης Νερού, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της τουριστικήςπεριόδου. Ωστόσο, εξαιτίας του αυξημένου κόστους της μίσθωσης, ο Δήμος ζητά αυτή να επιχορηγηθεί εκ νέου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο Βουλευτής επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Γενική Γραμματεία θα εγκρίνει την επιχορήγηση ύψους περίπου 100.000 Ευρώ και φέτος, προκειμένου το νησί να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα λειψυδρίας.
Όπως ενημερώθηκε ο Στέφανος Γκίκας, το αυξημένο ενεργειακό κόστος προκαλεί προβλήματα στα οικονομικά του Δήμου Παξών. Σημειώνεται ότι ως μικρός Δήμος, τα έσοδά του είναι περιορισμένα, γεγονός που μειώνει σημαντικά την δυνατότητα διαχείρισης εκτάκτων συνθηκών, όπως είναι η ενεργειακή κρίση.Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει το ζήτημα στα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να εγκριθεί νέα έκτακτη επιχορήγηση.
Τέλος, τόσο από τον κ. Βλαχόπουλο όσο και από τον Προϊστάμενο του Κέντρου Υγείας Παξών, το οποίο επισκέφτηκε ο Βουλευτής, ετέθη η ανάγκη καλύτερης στελέχωσης της δομής. Απαιτείται ένας επιπλέον ιατρός Γενικής Ιατρικής και η κάλυψη των θέσεων Βοηθού Μικροβιολόγου και Νοσηλευτή/τριας.
Ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για να επιτευχθεί η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας. Επεσήμανε ότι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια έχει υποβάλει στο Υπουργείο Υγείας αίτημα προκήρυξης μίας θέσης μόνιμου ιατρού Γενικής Ιατρικής, ενώ υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσληψης επικουρικού ιατρού Γενικής Ιατρικής.
Κατά την συζήτησή του με κομματικά στελέχη και κατοίκους του νησιού, ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Τόνισε ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από μία αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα συνεχίσει την θετική πορεία της Ελλάδας. Επεσήμανε ότι έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, η Οικονομία μας αναπτύχθηκε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εν μέσω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης, ενώ βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση που διευκολύνει την καθημερινότητά μας, στην ισχυροποίηση των Ενόπλων μας Δυνάμεωνκαιστο γεγονός ότι Ελλάδα έχει πλέονενεργό ρόλο τόσο εντός της ΕΕ, όσο και στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *