Σπύρος Κροκίδης: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τον βανδαλισμό του 4ου Γενικού Λυκείου»

Με ανάμεικτα αισθήματα οργής και λύπης πληροφορήθηκα από τα Μ.Μ.Ε, την ανακοίνωση του Διευθυντή του 4ου Γενικού Λυκείου, στο πλαίσιο της οποίας έκανε γνωστό τον βανδαλισμό του νεότευκτου σχολικού κτιρίου.

Ένα κτίριο πραγματικό στολίδι, όπου είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω κατά την επίσκεψη μου, στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, στην οποία παραβρέθηκε και η Υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Διευθυντής του σχολείου, παρά τις προσπάθειες της εκπαιδευτικής κοινότητας να το διατηρήσει και να το προστατεύσει από άνομες ενέργειες, δυστυχώς εξωσχολικά στοιχεία προκάλεσαν βανδαλισμούς και φθορές στο κτίριο.

Σε μια περίοδο όπου δυστυχώς καταγράφεται αυξανόμενη παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά οφείλουμε όλοι μας, με σύνεση και πειθώ να λειτουργήσουμε αποτρεπτικά σε ανάλογες συμπεριφορές και οι αρμόδιοι να αναλάβουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, ώστε να προστατευτούν οι δημόσιες σχολικές υποδομές. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ένα νέο και σύγχρονο κτίριο το οποίο κατέστη λειτουργικό για να φιλοξενήσει τα παιδιά μας μετά από πολλά χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *