Στην Εισαγγελία ο Αλέκος Αυλωνίτης για τις αεροδιακομιδές

Στην Εισαγγελία βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Αλέκος Αυλωνίτης για το θέμα των αεροδιακομιδών. Ο Βουλευτής είχε εκφράσει την ανησυχία του για αυτό το φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ακολουθεί η ανάρτηση:

“Δύο αεροδιακομιδές μικρών ασθενών από Κέρκυρα προς Αθήνα εξελίχθηκαν ως Οδύσσεια. Πολύωρες, βασανιστικές, επικίνδυνες για τη ζωή των ασθενών και στη κυριολεξία απαξιωτικές για την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια .
Μου φαίνεται λογικά αδιανόητο να χρειάζονται περίπου 8 ώρες για να ολοκληρωθεί μια αεροδιακομιδή με στάσεις για ανεφοδιασμό καυσίμων του ελικοπτέρου στο Ακτιο και λοιπές τραγικές ανοησίες.
Οι υποσχέσεις που λάβαμε προ ημερών από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ ότι λόγω της διακοπής λειτουργίας του αεροδρομίου θα εκτελούνταν αεροδιακομιδές με ελικόπτερο καθ όλο το 24ωρο και γρήγορα, αποδεικνύονται έωλες.
Το όλο θέμα, πριν πάρει τραγικές διαστάσεις, πρέπει άμεσα να γνωστοποιηθεί σε όλους τους κυβερνητικούς και θεσμικούς παράγοντες και φυσικά στον Εισαγγελέα.
Θα πρέπει να τονίσω ιδιαίτερα οτι πραγματοποιήθηκαν από το Αεροδρόμιο της Κέρκυρας προς Αθήνα τον Δεκέμβριο 2021 πέντε (5) αεροδιακομιδές. Τον Δεκέμβριο 2022 πραγματοποιήθηκαν 16, δηλαδή υπερτριπλάσιες.
Τούτο σημαίνει ότι εκτός από τις ιδιαίτερα επιβαρυντικες υγειονομικές συνθήκες κύρια αιτία μπορεί να είναι και η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού και πολύ πιο συχνά, ίσως, οι γιατροί του Νοσοκομείου μας να δίνουν εντολή μεταφοράς ασθενών σε άλλα Νοσοκομεία.
Εκφράζω λοιπόν την ανησυχία μου για την απαράδεκτη και εν πολλοίς εγκληματική κατάσταση που επικρατεί στις αεροδιακομιδές ασθενών από Κέρκυρα προς Αθήνα .
Πρέπει όλοι μας να ενεργοποιηθούμε άμεσα από αύριο κιόλας .
Η Κέρκυρα δεν ζει στο τρίτο κόσμο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *