Συνάντηση των υποψηφίων Βουλευτών του Κ.Κ.Ε με τον σύλλογο εκπαιδευτικών Φροντιστών

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τουςυποψήφιους βουλευτές Κελάνδρια Παναγιώτη, ΜπαλούΑλεξάνδρα και Χαραλάμπους Μυρσίνη συναντήθηκε με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών,ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του.
Αναπτύχτηκε μια ουσιαστική συζήτηση με βάση τα προβλήματα και τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί στην Παιδεία, τις συνέπειες στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές καιτους γονείς.Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο και ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους.
Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τη θέση του κόμματος για Ενιαία αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς. Σύγχρονες υποδομές αναβαθμισμένες με όλες τις απαραίτητες υποστηρικτικές δομές. Η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη Διδακτική στήριξη να γίνεται δωρεάν στα πλαίσια του Δημόσιου σχολείου. Όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι ενταγμένοι σε αυτό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Φυσικά αναγνωρίζοντας ότι η σημερινή πραγματικότητα είναι διαφορετική,οιαντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, ουσιαστικά απαξίωσαν το δημόσιο σχολείοκαι έχουν οδηγήσει στη δημιουργία των ιδιωτικών δομών στις οποίες οι εκπαιδευτικοί με διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα ολοκληρώνουν τις γνώσεις των παιδιών, με όλα εκείνα που δεν τους προσφέρει το δημόσιο σχολείο το οποίο έχει μετατραπεί σε εξεταστικό κέντρο.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ως ΚΚΕ συμφωνούμε με το αυτονόητο δικαίωμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας όλων των εκπαιδευτικών ανεξαρτήτως τύπου εργασιακής σχέσης,αίτημα και του Συλλόγου Φροντιστών.
Σοβαρά προβλήματα επίσης δημιουργεί η αύξηση της φορολογίας και των λειτουργικών εξόδων στην ιδιωτική εκπαίδευση, κυρίως στα περιφερειακά και σε μια σειρά μικρά συνοικιακά φροντιστήρια, στους – ουσιαστικά αυτοαπασχολούμενους – ιδιοκτήτες τους, που αυξάνει το κόστος λειτουργίας τους ενώ θα επιβαρύνει εντέλει και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που θα κληθούν να πληρώσουν αναπροσαρμοσμένα και αυξημένα δίδακτρα στα φροντιστήρια.
Σε συνδυασμό με την ακρίβεια, το πληθωρισμό, τους πετσοκομμένους μισθούς και γενικότερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης, πολλές φορές οι γονείς δεν μπορούν να προσφέρουν την αναγκαία βοήθεια στα παιδιά τους, δυσχέρεια που μετακυλίεται και στα φροντιστήρια.
Οι προτάσεις νόμου του ΚΚΕ που δεν συζητήθηκαν καν από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια και τα καύσιμα, για επαναφορά του 13ου-14ου μισθού και σύνταξης,για τα χρέη των ασφαλιστικών εισφορών των ΕΒΕ και το πάγωμα των εισφορών, σε συνδυασμό με το αίτημα για κατάργηση του ΦΠΑ στις δομές εκπαίδευσης, αποτελούν την πραγματική απάντηση ανακούφισης στα σημερινά αδιέξοδα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι εκπαιδευτικοί φροντιστές.
Τέλος, ως ΚΚΕ συμφωνήσαμε και με το σωστό αίτημα του Συλλόγου Φροντιστών να μετέχουν στις Επιτροπές Παιδείας του Δήμου, ώστε να μεταφέρεται η εμπειρία και από τον φροντιστηριακό χώρο.
Η δημόσια και δωρεάν Παιδεία θα πρέπει να είναι κοινός στόχος για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ως ΚΚΕ δηλώσαμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό του Συλλόγου στα δίκαια αιτήματά του και υπήρξε η διάθεση και από τις δύο πλευρές να διατηρηθεί μία γόνιμη επικοινωνία και μετά τις εκλογές.
Με το ΚΚΕ δυνατό και την ανάπτυξη αγώνων μπορεί να δοθεί συνέχεια στην πάλη για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας, για τους όρους εργασίας και ζωής που αξίζουν σήμερα στους εκπαιδευτικούς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *