Δημήτρης Μπιάγκης: Η διάλυση του ΕΣΥ είναι κυβερνητική επιλογή…

Η νέα προσπάθεια ταπείνωσης στο πλαίσιο μιας εκδικητικής λογικής απομάκρυνσης ενός αξιόμαχου και ικανότατου ιατρού από το στελεχιακό δυναμικό του Νοσοκομείου μας, αυτή τη φορά εχει το όνομα του Πέτρου Αργίτη, του πρώην προέδρου της ΕΓΕΣΥΚ, ενός ικανότατου ιατρού που έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του αποδεδειγμένα, τόσο με την επιστημονική δράση του, όσο και τις καίριες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις του. Αυτό το νέο απαράδεκτο περιστατικό αποτελεί το νέο επεισόδιο της διαπιστωμένης πλέον διοικητικής ανεπάρκειας που συνεχίζει να στοιχίζει ανεπανόρθωτα στην Κέρκυρα.
Οι καταγγελίες που ήρθαν στη δημοσιότητα από τον ιατρό, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά , πως η διορισμένη διοίκηση του Νοσοκομείου αδυνατεί να διαχειριστεί την κρίσιμη κατάσταση που βιώνει η δομή, αρνούμενη να αφαιρέσει από πάνω της τον κομματικό μανδύα , λειτουργώντας εμμονικά και στυγνά κομματικά και με εμπάθεια.
Αυτή η επικίνδυνη πλέον διοίκηση, αποτελεί τον τελευταίο τροχό μιας μηχανής που έχει ταυτότητα και δεν είναι άλλη, από το όχημα της Νέας Δημοκρατίας που οδηγεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας μεθοδικά στην απαξίωση επιδιώκοντας το ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού της Υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Οι ευθύνες του Υπουργείου Υγείας, του «κυβερνητικού» βουλευτή του Νομού μας και του κομματικού μηχανισμού της κυβερνώσας παράταξης για την προδιαγεγραμμένη πορεία παρακμής του Νοσοκομείου μας δεν μπορούν να κρυφθούν πλέον πίσω από την ανεπάρκεια της όποιας διοίκησης. Οι μάσκες έπεσαν, για όλους, τη διοίκηση, το αρμόδιο Υπουργείο, την 6η ΥΠΕ, την κυβέρνηση, τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στην Κέρκυρα που ακόμα προσπαθούν να μας πείσουν πως όλα βαίνουν καλώς.
Παρότι επιχειρήσαμε πολλές φορές στο παρελθόν να υποδείξουμε λύσεις, να καταθέσουμε προτάσεις, να βάλουμε «πλάτη» στα δύσκολα, φαίνεται πως δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από τους κυβερνώντες, καθώς ούτε οι ερωτήσεις μας, ούτε οι αναφορές μας και οι πρωτοβουλίες μας βρίσκουν ανταπόκριση από την αποφασισμένη κυβέρνηση της ΝΔ να ακολουθήσει το σχεδιασμό της για τη διάλυση του ΕΣΥ.
Είναι πλεόν ανάγκη η ίδια η κοινωνία της Κέρκυρας, συντεταγμένα να αντιδράσει σε αυτό που μεθοδευμένα και απροκάλυπτα υλοποιεί η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία. Είναι ώρα για τη χώρα και την Κέρκυρα να αλλάξει σελίδα. Τώρα, γιατί ο κατήφορος μοιάζει να μην έχει τέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *