Μερόπη Υδραίου: «Η συνεννόηση, η λογική και η ανάγκη για κοινωνική ειρήνη, εκφράστηκαν στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ωράριο μουσικής στα καταστήματα»

Η συνεργασία, η συνεννόηση και η λογική εκφράστηκαν έμπρακτα με τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως ανέφερε η Δήμαρχος καθώς με ευρεία πλειοψηφία 30 δημοτικών συμβούλων καθορίστηκε το ωράριο χρήσης μουσικής στα καταστήματα της πόλης.

Τις καθημερινές, το ωράριο μουσικής παρατείνεται έως τις 12 τα μεσάνυχτα, Παρασκευή, Σάββατο παραμονές αργιών και αργίες έως τις 12 και μισή τα μεσάνυχτα. Όποιο κατάστημα δεν τηρεί το ωράριο θα ανακαλείται η άδεια του σύμφωνα με το νόμο.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου επισημαίνει με δήλωσή της τα εξής: «Η απόφαση αυτή δείχνει ότι μπορούν να συνυπάρξουν η ανθρώπινη και η επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη μας, με συνεργασία και ένα πλαίσιο που θα ισχύει προς όλους, ξεκάθαρα και δίκαια. Δείχνει επίσης το δρόμο της συνεργασίας και της συναίνεσης. Αποδεικνύει ότι η ένταση και ο διχασμός δεν έχουν θέση στο Δήμο μας. Όλοι μαζί θέτουμε τους κανόνες στη λειτουργία της πόλης, γιατί την θέλουμε ζωντανή και ανθρώπινη. Κυρίως όμως θέλουμε κοινωνική ειρήνη, όσοι ονειρεύονται αυτοματισμούς και τη μία ομάδα πολιτών να στρέφεται εναντίον της άλλης, θα πρέπει να απομονωθούν».

Στην τοποθέτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο η Μ. Υδραίου ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Σωματεία για τον πολιτισμένο τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης στην οποία για το θέμα δήλωσε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Για να μην δημιουργείται σύγχυση, ουδέποτε μιλήσαμε για ηχορύπανση, για όχληση και καταστρατήγηση των ωρών κοινής ησυχίας ή των επιτρεπτών ορίων του νόμου και καταστροφή της ηρεμίας και της ποιότητας ζωής στην πόλη. Αυτό δεν το επιθυμεί κανείς, ούτε οι κάτοικοι, ούτε οι καταστηματάρχες, ούτε όμως και εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο. Μιλάμε μόνο για παράταση ωραρίου στα επιτρεπτά πλαίσια του νόμου. Η πόλη μας, είναι μια ζωντανή πόλη, και νομίζω αυτό επιθυμούμε όλοι μας. Θέλουμε λοιπόν να παραμείνει ζωντανή, να υπάρχουν και κατοικίες, και εμπορικά καταστήματα, και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης, γιατί, όλα πρέπει να συνυπάρχουν λειτουργώντας αρμονικά σε μια υγιή και βιώσιμη πόλη. Υπάρχει μια συγκεκριμένη αλυσίδα στην τοπική οικονομία, δεν υπάρχουν σπίτια χωρίς μαγαζιά, ούτε μαγαζιά χωρίς σπίτια. Η απόφαση την οποία καλούμαστε να πάρουμε, είναι πρωτίστως πολιτική, σχετίζεται με το τί πόλη θέλουμε και πως θα γίνει αυτό πράξη. Καθήκον δικό μας είναι να φτιάξουμε ένα πλαίσιο ώστε όλες οι δραστηριότητες να μπορούν να συνυπάρχουν και να συνλειτουργούν. Ποιότητα ζωής,  βιωσιμότητα και αειφορία, είναι ο στόχος που πρέπει να τίθεται και να ισχύει για όλους, για όλους που αγαπάμε αυτήν την πόλη. Εμείς μπορούμε να θέσουμε τα μέτρα και τα σταθμά που χρειάζονται, εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την σύγχρονη ιστορία της  πόλης μας. Όλοι μαζί, χωρίς διχασμούς. Λειτουργώντας με το ‘’εμείς’’ και όχι με το ‘’εγώ’’, με συλλογική συνείδηση, χωρίς διχασμούς και πολώσεις, θα βγούμε όλοι νικητές.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *