Στέφανος Γκίκας: «Συγκινητική η Αγάπη των Ομογενών μας στην ιστορική Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας»

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, συνόδεψε σήμερα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ιστορική του επίσκεψη στα χωριά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας.
31 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Χειμάρρα, στη Λιβαδειά και στη Δερβετσάνη, όπου επισκέφθηκε Ελληνικά σχολεία και Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες, ενώ μίλησε σε μαζικές συγκεντρώσεις στις πλατείες των χωριών. Στη Δερβιτσάνη συνάντησε επιπλέον τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο ΣτέφανοςΓκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να συνοδέψω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ιστορική επίσκεψή του στη Χειμάρρα και σε χωριά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας.
31 χρόνια μετά την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και σε μία δύσκολη πολιτική συγκυρία, ο Πρωθυπουργός υλοποίησε την υπόσχεσή του και διατράνωσετη βούληση της Ελλάδας και της Ελληνικής Κυβέρνησης να διασφαλίσει τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας, όπως είναι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στα σχολεία και η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων, όπως προβλέπεται εξάλλου από τις Διεθνείς Συνθήκες.
Ανέφερε επιπλέον ότι σύντομα θα επιλυθούν τα ζητήματα των ανασφάλιστων υπερηλίκων και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των Ομογενών μας.
Ήταν για όλους μας εντυπωσιακή και συγκινητική η αγάπη που έδειξαν οι Ομογενείς μας, οι οποίοι κουνώντας Ελληνικές Σημαίες τόνιζανμε υπερηφάνεια την Ελληνική τους ταυτότητα.»
Στο περιθώριο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, ο Στέφανος Γκίκας συνάντησε εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας, πολλοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα και συζήτησανγια θέματα που τους απασχολούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *