ΛΑ.ΣΥ: “Μην τους παίρνετε το χαμόγελο”

Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» της Βόρειας Κέρκυρας σχετικά με το κλείσιμο του Χαμόγελου του Παιδιού στους Μαγουλάδες όπου φιλοξενούνται 14 ανήλικα παιδιά διαφόρων ηλικιών ανακοινώνει τα ακόλουθα:
1. Διατυπώνει την αντίθεσή της στο κλείσιμό της δομής και απαιτεί από όλους όσους έχουν αρμοδιότητα να φροντίσουν για την άμεση άρση της απόφασης.
2. Εκφράζει την αγανάκτησή της απέναντι σε όσους με κάθε τρόπο έχουν οδηγήσει σε αυτή την εξέλιξη. Η κακοποίηση που σκορπούν σε παιδικές ψυχές επιβάλλοντας τη βίαιη μεταβολή της ζωής τους και τον χωρισμό νέων δεν έχει μετρίσιμο μέγεθος.
3. Θεωρεί πως η κοινωνία της Κέρκυρας που όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε την μεγάλη οικογένεια των παιδιών του «Χαμόγελου» θα πρέπει να πάρει την υπόθεση πάνω της. Να μετατραπεί σε μία αποφασισμένη ομάδα που θα ανατρέψει αποφάσεις και δεν θα αφήσει να της πάρουν τα παιδιά της.
4. Εκτιμά ότι το γεγονός αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό βίας, απρέπειας και ασχημοσύνης πάνω σε νέους ανθρώπους. Όλη αυτή η κατάσταση έχει τις ρίζες της στο παθογόνο κοινωνικό σύστημα και βλασταίνουν από πολιτικές συμπεριφορές και επιλογές. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να αφαιρείται το χαμόγελο διαρκώς από τη νεολαία και πολλές φορές και η ίδια η ζωή.
5. Πιστεύει τέλος πως το πρόβλημα αναδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας ενός δημόσιου φορέα με πανελλαδικό δίκτυο, σύγχρονες υποδομές και μόνιμο προσωπικό που θα έχει αποκλειστική ευθύνη την προστασία των παιδιών χωρίς οικογένεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *