Μημόνιο συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με την ΕΡΤ Α.Ε

Μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Ραδιοφωνία & Τηλεόραση υπέγραψε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της κοινωνικής προσφοράς του. Αντικείμενο του μνημονίου είναι η ανάπτυξη αμοιβαία ωφέλιμων και ανταποδοτικών δράσεων για τους ίδιους τους φορείς, αλλά και ευρύτερα για την κοινωνία, για την εκπαίδευση και τον οπτικοακουστικό πολιτισμό.
Το μνημόνιο υπέγραψε ο Πρύτανης, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος ενώ από πλευράς Ε.Ρ.Τ. η κα Έλσα-Μαρία Δολιανίτη, Προϊσταμένη του Περιφερειακού Σταθμού της Ε.Ρ.Τ. Κέρκυρας. Επιστημονική εκπρόσωπος για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και υπεύθυνη παρακολούθησης και συντονισμού όλων των δράσεων του μνημονίου, είναι η ΡενάταΔαλιανούδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας.
Με γενικό τίτλο «Το Πανεπιστήμιο πάει στην Ε.Ρ.Τ.» το μνημόνιο δίνει έμφαση στις συνέργειες των δύο φορέων με επίκεντρο τους φοιτητές/τριες όλων των κύκλων σπουδών, όλα τα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και τις κοινότητες των alumni.
Σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τα γνωστικά αντικείμενα και τη φυσιογνωμία εκάστου των Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων αφορά τις εξής δράσεις και δραστηριότητες:
• Τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης προς την (τοπική) κοινωνία & τους δημόσιους φορείς, μέσω ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών με εκλαϊκευμένη προσέγγιση
• Την οργάνωση και λειτουργία Μουσείου/ Μουσειακής Συλλογής Ραδιοφώνου και Ηχητικής Τεχνολογίας με έδρα την πόλη της Κέρκυρας, και σε οποιαδήποτε μονάδα στα υπόλοιπα νησιά
• Την οργάνωση, ψηφιοποίηση και ανάδειξη/αξιοποίηση του οπτικοακουστικού αρχείου της Ε.ΡΑ. Κέρκυρας
• Τη συμμετοχή φοιτητών στη διαδικασία τηλεοπτικής/ ραδιοφωνικής παραγωγής, μάρκετινγκ και επικοινωνίας, μέσω του θεσμού της πρακτικής άσκησης, στην Ε.Ρ.Τ. Κέρκυρας, στην Ε.Ρ.Τ. (Αθήνα) ή σε οποιαδήποτε μονάδα Ε.Ρ.Τ. στην Ελλάδα.
• Την υλοποίηση δημιουργικών δράσεων, όπως α) (συμ)παραγωγή με την Ε.Ρ.Τ. τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών εκπομπών νεανικού ή άλλου περιεχομένου.
• Την από κοινού δημιουργία και προβολή οπτικοακουστικών παραγωγών
• Την χρήση των οπτικοακουστικών υποδομών της Ε.Ρ.Τ. Κέρκυρας για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς
• Τη συνεργασία μουσικών συνόλων (κλασικής μουσικής, τζαζ, μπαρόκ, χορωδίες κ.ά.) με τα Μουσικά Σύνολα της Ε.Ρ.Τ. και τη Χορωδία της Ε.Ρ.Τ. για συναυλίες στα Επτάνησα, την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα και συμπράξεις σε καλλιτεχνικό επίπεδο.
• Τη δημιουργία ξενόγλωσσου (τουριστικού, ενημερωτικού, πολιτιστικού) δελτίου ειδήσεων, που ν’ αφορά τα Επτάνησα για τοπική διανομή και πανελλαδική προβολή (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)
• Την από κοινού προετοιμασία και υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για οπτικοακουστικές παραγωγές και υποδομές.
• Τη συγκρότηση διαθεματικών ομάδων εργασίας, οι οποίες -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να περιλαμβάνουν και μέλη από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με αντικείμενο την Επικοινωνία, τα Μέσα, τον Οπτικοακουστικό Πολιτισμό και τις Ψηφιακές Τέχνες.
Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, η κα ΡενάταΔαλιανούδη παρουσιάζει από τον Μάρτιο του 2022 στην Ε.ΡΑ. Κέρκυρας την εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή «Περί μουσικής ο λόγος», με στόχο την προβολή όλων των ειδών της μουσικής από όλα τα γεωπολιτισμικά μέρη της Ελλάδας, μέσα από διεπιστημονικές προσεγγίσεις, όπως και τη σχέση της μουσικής με τις παραστατικές και ψηφιακές τέχνες, την εκπαίδευση και το περιβάλλον.

 

 

 

N

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *