Η επετειακή συναυλία της φιλαρμονικής “Μάντζαρος” για τα 132 χρόνια από την ίδρυση της

Στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, το μουσικό σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος», πραγματοποίησε την ετήσια επετειακή συναυλία του για τα 132 χρόνια από την ίδρυση της Φιλαρμονικής, με την συμμετοχή της δημοτικής χορωδίας Κερκυρας “San Giacomo” και με έργα του Νικολαου Χαλικιοπουλου Μάντζαρου, ώστε να τιμηθεί και η επέτειος των 150 ετών από τον θάνατο του μεγάλου Συνθέτη.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ερμηνεύτηκε η «Ορθόδοξη Λειτουργία» του Ν.Χ. Μάντζαρου, σε πρώτη εκτέλεση για τετράφωνη μικτή χορωδία. Η «Λειτουργία» γράφτηκε το 1834, με την ευκαιρία της χειροτονίας του Μητροπολίτη Κερκύρας Χρύσανθου. Το έργο αυτό επεξεργάστηκε ο πιανίστας Παύλος Βεντούρας, ο οποίος του προσέθεσε και εκκλησιαστικό όργανο, ενώ η μεταγραφή για τετράφωνη μικτή χορωδία έγινε από τον επίτιμο Αρχιμουσικό της ΦΕΜ κ. Σπ. Μαυρόπουλο.

Στο δεύτερο μέρος ερμηνεύτηκαν άριες και Συμφωνίες του Ν.Χ. Μάντζαρου.

Την συναυλία διηύθυνε ο Αρχιμουσικός κ. Σωκρατης Ανθης, ενώ τις άριες του Ν.Χ. Μάντζαρου ερμήνευσαν με έναν έξοχο τρόπο, η σοπράνο της Εθνικης Λυρικής Σκηνής κ. Ελενα Κελεσίδου και η σοπράνο κ. Ελλη Καρυδη.

Την παρουσίαση του προγράμματος υλοποίησε ο κ. Γεράσιμος Μαρτινης.

Σημειώνουμε ότι στην αποψινή συναυλία, απενεμηθησαν από τον Πρόεδρο της ΦΕΜ κ. Ιωάννη Τριβιζά και τα ετήσια βραβεία της ΦΕΜ, που έχουν αθλοθετηθεί από ευεργέτες της Φιλαρμονικής.

Ευχαριστούμε όλους τους παραπάνω συντελεστές της Συναυλίας αυτής, καθώς και τους μουσικούς μας για το υπέροχο αποτέλεσμα, ενώ πάνω απ’ όλα ευχαριστούμε το, πραγματικά, πολυπληθές κοινό που μας τίμησε κι απόψε με την παρουσία του.

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο κεντρικής Κερκυρας & ΔΝ για την συνδρομή του, μιας και η συναυλία αυτή τελούσε υπό την αιγίδα του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κερκυρας 2022».

Η εβδομάδα με τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 132 χρόνια από την Ίδρυση της Φιλαρμονικής μας ολοκληρώνεται αύριο το πρωί, στις 10:15πμ, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου θα τελεστεί το ετήσιο Μνημόσυνο της ΦΕΜ και θα αποδοθεί φόρος τιμής σε όλους όσους, όλα αυτά τα χρόνια, πάσχισαν για την δημιουργία, την εξέλιξη και την εδραίωση της «Μαντζαρος» και που σήμερα δεν είναι πια στη ζωη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *