Ολοκλήρωση 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ηγουμενίτσας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ηγουμενίτσας, που πραγματοποιήθηκε το ιήμερο 16 και 17 Ιουνίου 2023. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ανταποκρινόμενος άμεσα και έμπρακτα στο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης, στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης του στο σημαντικό αυτό εγχείρημα.
Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους! Με τη συμμετοχή 14 χορευτικών Συλλόγων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, παρουσιάστηκε ένα ποικίλο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, φέρνοντας σε επαφή τόσες διαφορετικές κουλτούρες με το κοινό της πόλης μας, το οποίο δικαίως ενθουσιάστηκε και το απέδειξε με την παρουσία του και το θερμό του χειροκρότημα.
Στο περιθώριο του φεστιβάλ, είχαμε την ευκαιρία να υποδεχτούμε στο δημαρχείο τις αντιπροσωπείες της Ιταλίας και της Βουλγαρίας, να συζητήσουμε μαζί τους θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τον τουρισμό και να τους προσφέρουμε αναμνηστικά της πόλης μας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και σε όσους με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση. Πρωτίστως όμως, οφείλουμε όλοι να συγχαρούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης που εμπνεύστηκε και έφερε σε πέρας την σημαντική αυτή διοργάνωση, συμβάλλοντας έμπρακτα στη διατήρηση και διάχυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Με την ευχή να κάναμε την αρχή για την καθιέρωση ενός φεστιβάλ – θεσμού στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ηγουμενίτσας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *