Στο 2o Πανελλήνιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας ο ΝΑΟΚ

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην παραλία του Αλίμου στην Αθήνα διεξήχθη το 2o Πανελλήνιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας. Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας συμμετείχε για πρώτη φορά στην κατηγορία του διπλού σκιφ ανδρών και με πλήρωμα τους αθλητές Κροκίδη Ιωάννη και Φοίβο Κουρή κατέλαβε την έβδομη θέση στην γενική κατάταξη. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα την πρώτη θέση κατέλαβε το πλήρωμα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, στο οποίο βρισκόταν ο Μιχάλης Καλέντζης, πρώην αθλητής του ΝΑΟΚ.
Η παράκτια κωπηλασία είναι ένα νέο άθλημα για την Ελλάδα, στο οποίο επιτρέπεται η κωπηλασία σε ανοιχτή θάλασσα ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες κυμάτων, λόγω της κατασκευής των συγκεκριμένων λέμβων. Η πρακτική του αθλήματος περιέχει αγωνίσματα που ξεκινούν από την παραλία και αναπτύσσονται μέσα στα κύματα και σε δύσκολες διαδρομές ανάμεσα από σημαδούρες. Ο αγώνας ολοκληρώνεται όταν κατά την επιστροφή στην ακτή ένας αθλητής του πληρώματος τρέχει στην παραλία και περνά τη γραμμή τερματισμού.
Το Δ.Σ. του Ομίλου εκφράζει την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή του κωπηλατικού τμήματος σε αυτό το πρωτάθλημα και συγχαίρει τους αθλητές και τους προπονητές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *