Yπόκλιση στον βασιλιά Κάρλος!

Ο απίθανος Κάρλος Αλκαράθ… κατέστρεψε τα όνειρα του Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε στο Wimbledon τον δεύτερο major τίτλο της καριέρας του!
Μόλις στα 20 του χρόνια, ο Καρλίτος όρθωσε ανάστημα κόντρα στον… μόνιμο πρωταθλητή και πήρε σπουδαία νίκη με 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4, μετά από δραματικό αγώνα 4 ωρών και 42 λεπτών! Έκοψε, έτσι, τον δρόμο του 36χρονου Σέρβου προς τον 24ο major τίτλο του, αλλά και προς το ιστορικό Calendar Slam, κρατώντας παράλληλα το Νο.1 του κόσμου.

O Nόλε έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο σετ κόντρα σε έναν εκτός κλίματος ο Κάρλος, που έδειχνε να βρίσκεται σε απόγνωση, μη μπορώντας να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο.

Σιγά-σιγά, όμως, αυτό άρχιζε να αλλάζει και μετά από ένα κλειστό δεύτερο σετ, όπου ο νεαρός τενίστας έβαλε φρένο στο σερί των 15 κερδισμένων τάι μπρέικ του Νόλε σε Grand Slam, ο Αλκαράθ μπήκε ξεκάθαρα στη θέση του οδηγού, παίρνοντας πανηγυρικά και το τρίτο σετ.

Παρότι φαινόταν ότι είχε μείνει από ενέργεια και ιδέες, βγάζοντας μέτρια χτυπήματα και από τις δύο πλευρές, ο Νόλε κατάφερε να φέρει το ματς ίσα και να οδηγηθεί η δραματική αναμέτρηση σε πέμπτο σετ, έχοντας και το μομέντουμ.

Έχασε, ωστόσο, έναν δικό του πόντο στο μπρέικ πόιντ του είχε στο δεύτερο γκέιμ και στη συνέχεια δέχτηκε εκείνος το πιο καθοριστικό μπρέικ του αγώνα, καθώς ήταν αυτό που τον «καταδίκασε» στην πρώτη ήττα του μετά από σερί 34 επιτυχιών στο All England Club. Ήταν και η πρώτη ήττα του στο Centre Court μετά το 2013, όταν ο θεατής του σημερινού αγώνα Άντι Μάρεϊ κατέκτησε τον δεύτερο Grand Slam τίτλο του.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *