Pharos Summit 2022 και Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Η σημερινή δεύτερη κατά σειρά ημέρα του Pharos Summit 2022 ήταν ιδιαίτερα σημαντική για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, καθώς το ένα εκ των τριών showcases προχωρημένων ακαδημαϊκών συνεργασιών με Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. που παρουσιάστηκαν στην κεντρική εκδήλωση της διοργάνωσης αποτελεί αποτέλεσμα προσπαθειών συναδέλφων του Ιδρύματός μας. Μια προσπάθεια που στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης αναδείχθηκε ως μια βέλτιστη πρακτική επιτυχημένης ερευνητικής συνεργασίας με αποτελέσματα άμεσα εφαρμόσιμα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, έχοντας ήδη αναπτύξει συνεργασίες με Πανεπιστήμια όπως το Johns Hopkins, το George Mason, αλλά και το The Ohio State University, συμμετέχει σε αυτήν στην σημαντική διοργάνωση Pharos 2022, στοχεύοντας στην ποσοτική και ποιοτική διεύρυνση των συνεργασιών και με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, την Πέμπτη αναμένονται εκπρόσωποι 9 αμερικανικών πανεπιστημίων, οι οποίοι θα συζητήσουν με εκπροσώπους των Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου, διερευνώντας προοπτικές διοργάνωσης κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *