Η Ν.Ε Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Η ελληνική κοινωνία βιώνει σήμερα μια συνεχώς κλιμακούμενη τραγωδία. Η έκρηξη της ακρίβειας έχει τσακίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το κόστος διαβίωσης (καύσιμα, θέρμανση, ρεύμα, «καλάθι του νοικοκυριού») μετατρέπεται σε δυσβάσταχτο βραχνά, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις, κολλημένοι στα ίδια επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια, εξανεμίζονται πολύ πριν το τέλος του μήνα.
Η εξοργιστική προπαγάνδα της κυβέρνησης και των συστημικών ΜΜΕ για δήθεν βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, μέσω παροχών και εξαγγελιών της ντροπής, μόνο οργή προκαλούν.
Η αποδιάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η κατάργηση του 8ωρου, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών που έχει οδηγήσει σε περαιτέρω εργασιακή εκμετάλλευση, η τεράστια ακρίβεια με τα συνεχή αρνητικά ρεκόρ του πληθωρισμού, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον χωρίς εμφανή οδό διαφυγής για όλους τους εργαζόμενους.
Αγανάκτηση προκαλούν ακόμη και σε ψηφοφόρους της ΝΔ, τα πρόσφατα σκάνδαλα που αφορούν την συμμετοχή βουλευτών της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε πρακτικές προσωπικού πλουτισμού, και μάλιστα σε βάρος των πιο αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων.
Το σκάνδαλα των υποκλοπών και η αντιδημοκρατική εκτροπή, στο πλαίσιο του διαμορφωμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτελικού κράτους, είναι η σταγόνα «που ξεχειλίζει το ποτήρι».
Με την κοινωνία και τους εργαζόμενους μπροστά οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο «ως εδώ!».
Η 24ωρη γενική απεργία της 9ης Νοέμβρη, πρέπει να είναι μια λαϊκή κινητοποίηση που θα δώσει το μήνυμα ότι η κοινωνία δεν είναι νεκρή! Ότι η κοινωνία αναπνέει, διεκδικεί και αγωνίζεται! Ότι η κοινωνία ενώνεται, παλεύει και αντιστέκεται απέναντι στα νεοφιλελεύθερα σχέδια της πιο ανάλγητης και κυνικής Δεξιάς!
Υπάρχει ελπίδα!
Υπάρχει εναλλακτική!
Υπάρχουν οι έξι μεγάλες Εθνικές Προτεραιότητες που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Δ.Ε.Θ. για Δικαιοσύνη παντού μέσα από Δίκαιο Κράτος, Δίκαιη Κοινωνία, Δίκαιη Οικονομία.
Είναι η μεγάλη απόφαση για το μέλλον της πατρίδας, για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, που μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη και να ξαναγράψουμε ιστορία.
Η συμμετοχή στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 9 του Νοέμβρη μπορεί να αποδειχθεί ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο που οδηγεί στην ήττα των αντιλαικών κυβερνητικών επιλογών και στην επερχόμενη Πολιτική Αλλαγή!
Είναι η επιλογή μας για έναν νικηφόρο αγώνα υπέρ της κοινωνίας με την κοινωνία.
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση των συνδικάτων, την Τετάρτη 9 Νοεμβίου, στην Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, στις 10.00 π.μ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *