Δημήτρης Μπιάγκης: Να δοθεί παράταση για την έκδοση οικοδομικών αδειών στα κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμα ακίνητα

Το θέμα της παράτασης για την έκδοση Οικοδομικών Αδειών στα κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμα ακίνητα φέρνει εκ νέου στην Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης. Το θέμα συζητήθηκε και σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΤΕΕ Τμήματος Κέρκυρας, με τον πρόεδρο, κ. Γιάννη Μεταλληνό.
Η σύνταξη των απαιτούμενων πολεοδομικών σχεδίων, που για την Κέρκυρα όχι μόνο δεν έχουν εγκριθεί αλλά αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά το 2025, ο ανύπαρκτος χωροταξικός σχεδιασμός, η προβληματική ανάρτηση των δασικών χαρτών που ειδικά για την περιοχή της Κέρκυρας υπάρχουν χιλιάδες ενστάσεις και οι επιτροπές για τις εκκρεμείς υποθέσεις δεν έχουν ακόμα συσταθεί, η υποστελέχωση τόσο της Πολεοδομίας αλλά και όλων των άλλων συναφών υπηρεσιών, η αργοπορημένη διαδικασία της Κτηματογράφησης αλλά και του χαρακτηρισμού και της αναγνώρισης των οδών, αποτελούν σημαντικούς λόγους, ώστε να υπάρξει σχετική παράταση στην καθορισμένη ημερομηνία της 9ης Δεκεμβρίου που θέτει ο Ν.4559/2020.
Το πέρασμα της πανδημίας, η ενεργειακή και οικονομική κρίση, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κλήρου της Κέρκυρας καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους του Νομού μας να εξασφαλίσουν την οικοδομησιμότητα των περιουσιών τους, τουλάχιστον μέχρι την έγκριση των ανά περιοχή Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *