Προ των πυλών η κακοκαιρία EVA: Φόβοι για πλημμύρες το Σαββατοκύριακο

Οι μετεωρολόγοι και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιούν για ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο που χρειάζεται προσοχή, καθώς η κακοκαιρία EVA θα κάνει την εμφάνισή της από απόψε το βράδυ, με τις πρώτες βροχές να εμφανίζονται από τα δυτικά.
Τα πρώτα «σημάδια» της κακοκαιρίας θα αρχίσουν από σήμερα Παρασκευή, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, ενώ από το βράδυ οι νεφώσεις στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.

Χθες Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το σύστημα με την ονομασία EVA, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά -ερχόμενο από την Ιταλία- και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Από αύριο το πρωί του Σαββάτου έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής 6 Νοεμβρίου θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Οι 15 περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, που μίλησε χθες στο iefimerida.gr, το Σαββατοκύριακο αλλάζει ριζικά ο καιρός στη χώρα μας.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά και δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν αιφνίδιες πλημμύρες και κατολισθήσεις σε ευάλωτες περιοχές. Επιπλέον, οι κυκλωνικοί άνεμοι θα έχουν αυξημένες εντάσεις (8 με 9 μποφόρ), με αποτέλεσμα να είναι ικανοί να δημιουργήσουν καταστροφές και πτώσεις αντικειμένων, ενώ θα πέσουν πολλοί κεραυνοί.

Οι εκτιμήσεις για τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο:

Βράδυ Παρασκευής (4/11) με απόγευμα Σαββάτου (5/11):

Ιόνιο
Ήπειρος
Δυτική Μακεδονία
Δυτική Στερεά
Δυτική και νότια Πελοπόννησος

Απόγευμα Σαββάτου (5/11) με βράδυ Κυριακής (611):

Κεντρική και ανατολική Μακεδονία (Και Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική)
Θεσσαλία
Εύβοια
Σποράδες
Φθιώτιδα
Βοιωτία
Αττική
Πελοπόννησος
Κυκλάδες
Κρήτη
Δωδεκάνησα

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *