Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων στηρίζει την απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Κέρκυρας, σε σημερινή μας συνεδρίαση, αποφασίσαμε
ΟΜΟΦΩΝΑ
1.Καταγγέλουμε την πολιτική τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων που μείωσαν κατά 40% τις συντάξεις μας, που έκοψαν τα δώρα μας, που έκοψαν το ΕΚΑΣ. Έχουν πάνω από 13 χρόνια να μας δώσουν αυξήσεις, ενώ η εξαγγελία του πρωθυπουργού για 7% αύξηση στις συντάξεις μας είναι τεράστια κοροϊδία, αφού η αύξηση αυτή είναι πολύ κάτω από τον πραγματικό πληθωρισμό, που τρέχει με 12%. Είναι ακόμα δεδομένο ότι πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε λεπτό αύξηση, αφού η μεγάλη εφεύρεση του ν.4387 του Κατρούγγαλου, που ακούει στο όνομα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ θα απορροφήσει κάθε αύξηση.
2.Στηρίζουμε την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοέμβρη 2022, ενάντια στην βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική τόσο της σημερινής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία πολιτική:
1. Αφήνει χιλιάδες συνταξιούχους αβοήθητους να ζουν τον Γολγοθά τους με 384€ το μήνα.
2. Καταληστεύει το πενιχρό εισόδημα των συνταξιούχων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και τα δίνει ως επιδότηση στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, της ενέργειας, των τροφίμων και άλλων. Για παράδειγμα οι εφοπλιστές αυτή τη στιγμή με νόμο των κυβερνήσεων είναι απαλλαγμένοι από το ΦΠΑ στα καύσιμα που χρησιμοποιούν, οι μεγάλες εταιρίες πετρελαιοειδών και πάροχοι ενέργειας έχουν δισεκατομμύρια κέρδη σε αυτή την περίοδο, στην οποία οι συνταξιούχοι στερούνται και τα άκρως αναγκαία «προς το ζειν» αγαθά.
Σύσσωμες οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις της χώρας, διεκδικούμε:
• Αυξήσεις στις συντάξεις, στο ύψος του πληθωρισμού
• Κατώτερη σύνταξη στα 650€ τον μήνα
• Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης
• Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην σύνταξη
• Κατάργηση της ειδικής φορολογίας και του ΦΠΑ στο ρεύμα και στα καύσιμα
• Πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στην Δημόσια Υγεία
• Δημιουργία δημόσιων δομών – Γηροκομείων
• Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *