ΔΑΣ- ΟΤΑ: Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή νότιας Κέρκυρας για τις αυταρχικές μεθοδεύσεις, και παράνομες μετακινήσεις εργαζομένων

Η εντατικοποίηση της εργασίας και ο αυταρχισμός ενάντια στους εργαζόμενους, είναι τα αναγκαία εργαλεία που επιστρατεύονται, προκειμένου να προχωρήσει στην πράξη η αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική, την οποία κράτος και τοπική διοίκηση (δημοτικές – περιφερειακές αρχές) υλοποιούν από κοινού.Το κυβερνητικό αντιδραστικό νομικό πλαίσιο της υποχρηματοδότησηςκαι των ιδιωτικοποήσεων αποκλείει πρωτίστως κάθε σχεδιασμό για σύγχρονα έργα σε δημόσιες υποδομές και ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των κοινωνικών δομών – υπηρεσιών, τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος και τα λαϊκά στρώματα.
Πιστή σ’ αυτή την πολιτική και η Δημοτική αρχή νότιας Κέρκυρας που παρά τις προεκλογικές τυμπανοκρουσίες για μεγαλεπήβολα έργα και λύσεις σε όλα… στην πράξη όπως και οι άλλες δημοτικές αρχές της Κέρκυρας, εφαρμόζουν κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική. Μια πολιτική εχθρική για το λαό, η οποία στους πολλούς δίνει μόνο τα ψίχουλα, αλλά στους επιχειρηματικούς ομίλους πολλές ευκαιρίες για κέρδη.
Έτσι, με εργαλειακό πρόσχημα την σύσταση – οργάνωση και τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών με την υλοποίηση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, η Δημοτική αρχή κατά το δοκούν αναδιάταξεμέσα στο καλοκαίρι στελέχη και εργαζόμενους των υπηρεσιών όχι με αξιοκρατικά κριτήρια ως όφειλε, αλλά με ρουσφετολογικά κριτήρια και γνώμονα το ποιοι είναι αρεστοί ή όχι στην διοίκηση.
Πρόκειται όμως για μεθοδεύσεις που δικαίως έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση πολλών συναδέλφων εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να αλλάξουν αντικείμενα και υπηρεσιακά πόστα στα οποία υπηρετούσαν με επάρκεια και συνέπεια για χρόνια.
Οι αυθαίρετεςαυτές αλλαγές που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή και μέσω του γενικού γραμματέα του δήμου, για να γίνουν αποδεκτέςσυνοδεύονται με τον μπαμπούλα των απειλών και των πειθαρχικών – ποινικών διώξεων, ιδιαίτερα ενάντια σε όσους υπαλλήλους τόλμησαν με θάρρος να στηλιτεύσουν σειρά αλλαγών οι οποίες εκτός από άδικες, κάποιες είναι και παράνομες.
Χαρακτηριστική περίπτωση αυθαιρεσίας της δημοτικής αρχής, αποτελεί η παράνομη και αδικαιολόγητη μετακίνηση της Ληξιάρχου στο τμήμα Τοπικής ανάπτυξης (καταστήματα). Παρόλο που η Ληξίαρχος έκανε νόμιμη προσφυγή στην Αποκεντρωμένη διοίκηση, στην οποία και δικαιώθηκε, ο δήμαρχος αντί να συμμορφωθεί και να υλοποιήσει την σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και να την επαναφέρει την θέση της,συνέχισε με νέα αυθαιρεσία καλώντας κι από πάνω την υπάλληλο σε απολογία.Kαι σαν να μη φτάνουν αυτά ο δήμαρχος μοιράζει «εντέλλεσθαι» σε άλλους υπαλλήλους για να υποκαταστήσουντην νόμιμη ληξίαρχο στο έργο του ληξιαρχείου, απειλώντας με πειθαρχικές διώξεις όσους δεν υπακούσουν.
Εμείς ως ΔΑΣ-ΟΤΑ: Δηλώνουμε στους συναδέλφους εργαζόμενους στο Δήμο νότιας Κέρκυρας, ότι η στήριξή μας σε αυτούς είναι ολόπλευρη.

…Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε από τους ίδιους τους συναδέλφους και ήρθαμε σε επαφή μαζί τους, χαιρετίσαμε την θαρρετή στάση τους, να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντιταχθούν στα «κακώς κείμενα». Χαιρετίζουμε και δημόσια όσους συναδέλφους εξέφρασαν με έγγραφα τις δίκαιες διαφωνίες τους, με υπηρεσιακά σημειώματα τόσο προς τον Δήμαρχο και όσο και προς τον γενικό γραμματέα του δήμου.
Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου ΟΤΑ Κέρκυρας αδιαφόρησε για όλα αυτά,αν και καιρό τώρα γνωρίζει τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο της νότιας Κέρκυρας, αφούαρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι οι οποίοι απευθύνθηκαν ζητώντας τη στήριξη του σωματείου.
Η δ/ση του σωματείου κατά την άποψή μας, η οποία είναι και άποψη των συναδέλφων, είχε καθήκον και όφειλε απ’ την πρώτη στιγμή που άρχισε να υλοποιείται αυτό το σχέδιο των αντιδημοκρατικών, αντιδεοντολογικών, παράνομων υπηρεσιακών αλλαγών, να καταγγείλει δημόσια την δημοτική αρχή για τον αυταρχισμό της. Η δ/ση του σωματείου είχε καθήκον να απαιτήσει να σταματήσουν οι αυταρχικές μεθοδεύσεις κηρύσσοντας ταυτόχρονα 4ωρη προειδοποιτική Στάση Εργασίας,γεγονός που θα συσπείρωνε τους εργαζόμενους ενάντια στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που επιχειρεί η Δημοτική αρχή και ταυτόχρονα θα την έβαζε στη θέση της.
Γι’ αυτά τα σοβαρά γεγονότα στο Δήμο ν. Κέρκυραςηέως τώρα «άφωνη» στάση της πλειοψηφίας της δ/σης του σωματείου, με την οποία ως ΔΑΣ διαφωνούμε και διαχωρίζουμε τη θέση μας, είναι ζήτημα που πρέπει να προβληματίσει τους εργαζόμενους, για το τι είδους σωματείο θέλουμε . . .
Τώρα όμως είναι και η ώρα,να KAΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ αποφασιστικά τον αυταρχισμό της Δημοτικής αρχής νότιας Κέρκυρας και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ όλοι :
– Να επιστρέψουν στις θέσεις η Ληξίαρχος και οι εργαζόμενοι οι οποίοι μετακινήθηκαν παράνομα, αντιδημοκρατικά, αναίτια και άδικα.

– Να σταματήσουν οι κάθε είδους αυταρχικές μεθοδεύσεις της Δημοτικής αρχής ενάντια σε εργαζόμενους που χρόνια έχουν αποδείξει με τη δουλειά τους, ότι βρίσκονται στις θέσεις τους για να υπηρετούν το λαό και τους δημότες και όχι για να είναι χειροκροτητές του εκάστοτε δημάρχου.

– Να στελεχωθούν οι Δήμοι της Κέρκυρας με μόνιμο προσωπικό και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι οι οποίοι ζουν με την συνεχή αβεβαιότητα της εργασιακής ομηρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *