«23ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας»

Όλα έτοιμα- σύμφωνα με τους παράγοντες του Λαοδάμα- για το 23ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας. Ένα χορευτικό φεστιβάλ με συμμετοχές παιδικών συγκροτημάτων από Κέρκυρα αλλά και από την Τρίπολη και την γειτονική μας Πλαταριά.
Σχετικά δηλώνει ο κος Πέρρος Νίκος, συνιδρυτής του Λαοδαμα και γραμματέας του ΔΣ:

« Μετά τα δυο χρόνια των μέτρων κατά της πανδημίας, ο Λαοδάμας δηλώνει παρών στα πολιτιστικά δρώμενα μέσα από το παιδικό Φολκορικό Φεστιβάλ. Πέμπτη 27 Οκτώβρη στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ, στις 6 το απόγευμα καλούμε τους Κερκυραίους να παρακολουθήσουν ένα καταπληκτικό θέαμα μέσα από τον χορό, το τραγούδι , την παραδοσιακή μας μουσική , μέσα από τις πανέμορφες φορεσιές. Πρόκειται για εκδήλωση που τιμά την εθνική επέτειο της 28ης . Μιας επετείου που ο λαός μας βροντοφώναξε το ιστορικό, αθάνατο εκείνο «ΟΧΙ», που ακούστηκε στα πέρατα του κόσμου κι έκαμε να σκιρτήσουν από συγκίνηση αλλά και ΕΛΠΙΔΑ εκατομμύρια καρδιές. ΕΛΠΙΔΑ και για τις χώρες που βρίσκονταν κάτω από ναζιστική κατοχή. Ένα «ΟΧΙ» που έκφραζε το παλλαϊκό αίσθημα για παλλαϊκή Εθνική Αντίσταση κατά του φασισμού, που με φωτιά και σίδερο είχε πατήσει τη γη μας»… και συνεχίζει «… . Τα ηρωικά κατορθώματα ύμνησαν οι καλλιτέχνες της εποχής εκφράζοντας το κοινό λαϊκό αίσθημα … Επινίκια τραγούδια, τίτλοι εφημερίδων, ευφάνταστες γελοιογραφίες και θεατρικές επιθεωρήσεις δημιουργούσαν πανηγυρικό κλίμα στον λαό παρά τις μεγάλες αντιξοότητες.
Σήμερα εμείς τιμάμε την επέτειο με χορούς και τραγούδια και προβάλουμε τα μηνύματα αυτής της εποποιίας, που άφησε σημαντική παρακαταθήκη ότι το κάθε ΟΧΙ στην ζωή μας θα γιορτάζεται πάντα … και αυτό θα νικήσει..»
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων & τον Δήμο Κ. Κέρκυρας.
Ωστόσο προετοιμάζεται και το 24ο Φεστιβάλ στις συνήθεις ημερομηνίες 23-24 και 25 Μάρτη 2023.

Σημ: τα ΝΕΑ γραφεία του Λαοδάμαντα (Ιωάννου Θεοτόκη 104)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *