ΛΑ.ΣΥ: Καμία αναμονή, καμία ανοχή για το Νοσοκομείο

Η Υγεία είναι δικαίωμα για όλους, δεν αποτελεί εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους.
Ούτε μισόλογα. Ούτε παχιά μα κούφια λόγια. Ούτε μπαλώματα μα Ούτε απειλές χωρούν.
Διεκδικούμε την Υγεία που μας αξίζει στον 21ο αιώνα.
Είναι ώρα να μιλήσει ο Κερκυραϊκός λαός, με την οργάνωση του αγώνα του και να απαιτήσει:
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της υγείας και πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.
• Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων, στο Γ.Ν. Κέρκυρας
• Όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις, για να προσφέρει το υγειονομικό προσωπικό την επιστημοσύνη του, με ασφάλεια στους ασθενείς.

Να πει όχι στην βαρβαρότητα:
• Των εξουθενωμένων, «μετακινούμενων», απλήρωτων γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού Νοσοκομείου, ΚΥ και ΕΚΑΒ.
• Των συνεχών διαμετακομιδών ασθενών από το ΓΝΚ στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
• Των αυταρχικών συμπεριφορών. στην παραβίαση των δικαιωμάτων ασθενών και εργαζόμενων οι οποίες εμπίπτουν στο πεδίο της επικινδυνότητας για ασθενείς και εργαζόμενους (ιατρούς και μη).
• Της κοροϊδίας του πολιτικού προσωπικού με το μπαλάκι των ευθυνών και τις αποπροσανατολιστικές κοκορομαχίες.

Οι πολιτικές δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ έχουν μιλήσει, με την πολιτική, της συνεχούς υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των συγχωνεύσεων των Νοσοκομείων, την κατάρρευση των Κέντρων Υγείας και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας.
Οι Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές έχουν μιλήσει με την ανοχή τους στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, την προώθηση της πολιτικής υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, την λειτουργία της μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ που έχουν ημερομηνία λήξης, την επιδοματική πολιτική πότε παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο με το πρόσχημα «της αρμοδιότητας» πότε υπερήφανοι για περαστικές εταιρείες που προσφέρουν στον λαό, άπαξ, έναν ιατρικό έλεγχο.
Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) έχει μιλήσει με την απόλυτη στήριξη σε όλα τα κυβερνητικά μέτρα, με την κοροϊδία του έργου των 6 εκ για τα Κέντρα Υγείας που δεν έγινε ποτέ, με την σιωπή της στον αυταρχισμό και τις ποινές στο ΓΝΚ, με την προώθηση της τηλεϊατρικής και των ιδιωτών στην Υγεία.
Μοναδική διέξοδος στον οδοστρωτήρα της εγκληματικής πολιτικής σε βάρος των δικαιωμάτων μας και της υγείας του λαού είναι το αποφασιστικό δυνάμωμα του αγώνα μας, της συλλογικής διεκδίκησης και δράσης.
Στηρίζουμε τους αγώνες των Υγειονομικών και συνυπογράφουμε το πλαίσιο αιτημάτων όπως εκφράζονται από τα συλλογικά τους όργανα της ΟΕΝΓΕ και της ΕΓΕΣΥΚ.
Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *