Νέο Ολοήμερο: Επέκταση ωραρίου σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά έως τις 17:30 από Σεπτέμβριο

Στο συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό 2022: Η μεγάλη πρόκληση» ανακοινώσαμε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας και τον εμπλουτισμό του προγράμματος των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Αρχικά, το μέτρο θα αφορά στο 50% των ήδη λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα σε ολόκληρη την επικράτεια, και το ωράριο θα διευρυνθεί για φέτος έως τις 5:30 το απόγευμα. Στις επιπλέον ώρες θα γίνεται η μελέτη για την επόμενη ημέρα, καθώς και δημιουργικές δραστηριότητες με έμφαση στα εικαστικά, τη δημιουργική γραφή και άλλες θεματικές που αρέσουν στα παιδιά μας. Σκοπός μας είναι οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες μετά το σχολείο να είναι ελεύθεροι και να έχουν ποιοτικό χρόνο στο σπίτι με την οικογένειά τους.

Πρόκειται για ένα ολοήμερο σχολείο στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι, χωρίς κριτήρια. Η στόχευσή μας είναι διττή:

▪ αφενός η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης
▪ αφετέρου, να διευκολύνουμε την πρόσβαση στην αγορά εργασίας για τους γονείς, να συνδράμουμε την οικογένεια και ειδικά τους εργαζόμενους γονείς, που αγωνίζονται καθημερινά, στο 24ωρό τους
Οι αλλαγές που προωθούμε επιδιώκουμε να επιφέρουν πολλά και σημαντικά οφέλη σε όλους. Η εκπαίδευση στο ολοήμερο θα είναι πιο ποιοτική, εφόσον το νέο πρόγραμμα σπουδών θα είναι σημαντικά ενισχυμένο με πολύ πιο δημιουργικές δράσεις. Προσπαθούμε έτσι να φέρουμε πιο κοντά το ωράριο του σχολείου στο ωράριο των εργαζόμενων γονέων.

25.000 μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση την τελευταία διετία: Σε συνέχεια των 16.200 μόνιμων διορισμών των τελευταίων δύο ετών στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, προχωρούμε με περισσότερους από 8.500 επιπλέον μόνιμους διορισμούς, με σημαντικά οφέλη για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και το εκπαιδευτικό σύστημα. Με τους μόνιμους διορισμούς δημιουργούνται σταθεροί δεσμοί μαθητών – εκπαιδευτικών, εξασφαλίζεται επαγγελματική σταθερότητα με δυνατότητες ανέλιξης για τους εκπαιδευτικούς και διασφαλίζεται η συνέχεια στη μάθηση και την επικοινωνία με τα σχολεία και τις οικογένειες. Επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, επενδύουμε στο μέλλον της χώρας.

Χρηματοδότηση ΑΕΙ βάσει ποιοτικών και αντικειμενικών κριτηρίων: Με στόχο την αντικειμενική και αξιοκρατική χρηματοδότηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας, ορίσαμε τα νέα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα κατανέμεται η ετήσια τακτική χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, λαμβάνοντας υπόψην τόσο τις πραγματικές τους ανάγκες όσο και τα κριτήρια ποιοτικής αξιολόγησης σε τομείς που και τα ίδια τα ΑΕΙ επιλέγουν, σε ένα πλαίσιο ενισχυμένης αυτονομίας και ελεύθερης επιλογής των πεδίων στα οποία τα Πανεπιστήμιά μας μπορούν και επιθυμούν να διαπρέψουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *