Ο Ερντογάν απειλεί πλέον ανοιχτά με πόλεμο

Απο σχόλιο του Ρόναλντ Μαϊνάρτους, αναλυτή της Deutsche Welle. Ανάλογη επισήμανση έκανα και εγώ εδώ και μέρες και μου απαντήσατε και τι με αυτό!!!
“Η τρέχουσα κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας απέχει πολύ από την κατάσταση στην Ουκρανία. Ωστόσο, είναι αξιοπρόσεκτο ότι η ρητορική του Τούρκου προέδρου γίνεται όλο και πιο επιθετική, με τον Ερντογάν να απειλεί πλέον ανοιχτά με στρατιωτική επίθεση. Στο σενάριο της σταδιακής κλιμάκωσης, βρισκόμαστε στα προκαταρκτικά στάδια ενός πιθανού πολέμου. Το ανησυχητικό είναι ότι η δηλητηριώδης ρητορεία της πολιτικής ηγεσίας γίνεται αποδεκτή από μεγάλα τμήματα του πληθυσμού – και έχει αρνητικό αντίκτυπο. Οι φωνές που ζητούν μετριοπάθεια και ειρήνη, δύσκολα ακούγονται. Στην Τουρκία, η προεκλογική εκστρατεία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη: η αντιπολίτευση προσπαθεί εν μέρει να κερδίσει ψήφους με ακόμη πιο επιθετική ρητορική”.

Ο Ερντογάν προετοιμάζει την κοινή γνώμη. Γενικώς, πιστεύω πως δεν θα τολμήσει. Εκτός μιας περιπτώσεως. Να κινδυνεύει να φάει το κεφάλι του στις εκλογές και να κάνει την απεγνωσμένη κίνηση. Να βάλει τις δύο χώρες σε περιπέτειες. Για να σώσει τον εαυτό του απο το κρέμασμα.
Τύποι σαν τον Ερντογάν δεν έχουν προβλήματα σε τέτοιες στιγμές. Απώλεια της εξουσίας σημαίνει αγχόνη για τον τούρκο πρόεδρο.
Έχω προτείνει ένα απο τα τρία κρατικά κανάλια να καθιερώσει εκπομπές στην τουρκική και να απευθύνεται στους τούρκους πολίτες με σοβαρά προγράμματα και ενημέρωση.
Κανείς δεν προσεγγίζει σοβαρά την πρόταση. Ούτε στο διαδίκτυο. Ίσως διότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την δύναμη της κοινής γνώμης στον πόλεμο και στην ειρήνη.
Δεν είναι αργά. Ας το κάνουν τώρα.
Σε μινιατούρα, επιχείρησα να το κάνω στη διαδικτυακή τηλεόραση Ανιχνευσεις web tv αλλά κανείς τουρκομαθής δεν προσφέρεται.
Η επιρροή και το κύρος μιας κρατικής τηλεόρασης είναι διαφορετικά.
Υπάρχουν αρκετοί τούρκοι δημοσιογράφοι και διανοούμενοι στο εξωτερικό στους οποίους θα μπορούσαν να απευθυνθούν.
Ας το δουν.
Παντελής Σαββίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *