Τουρισμός: Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα

Το 28% των Βρετανών που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές το 2024, δηλώνουν απρόθυμοι να ταξιδέψουν στη Ν. Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Kantar στο Ην. Βασίλειο.

Ένας στους πέντε (22%) εξ όσων έχουν ταξιδέψει στη Ν. Ευρώπη το τελευταίο 12μηνο δήλωσαν εξίσου απρόθυμοι να την επισκεφθούν και το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στην Ν. Ευρώπη το 2023 αποθαρρύνουν τους ταξιδιώτες.

Μάλιστα, οι μικρότερες ηλικίες, παρότι μη αναμενόμενο, θεώρησαν τις κλιματικές συνθήκες σημαντικό παράγοντα για την κράτηση διακοπών.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Ιρλανδική αλυσίδα ταξιδιωτικών γραφείων Oasis Travel, μια μικρή μόνο μερίδα οικογενειών επέλεξαν φέτος διακοπές στις Σκανδιναβικές χώρες προκειμένου να αποφύγουν τον καύσωνα και τις πυρκαγιές. Η Seaside Travel και η Inspired Travel δεν έχουν λάβει ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με τις ακραίες καιρικές συνθήκες, ενώ στην Advantage Travel Partnership επισημαίνουν ότι η τιμή και όχι οι κλιματικές συνθήκες είναι που ωθούν τους Βρετανούς να κάνουν κρατήσεις εκτός υψηλής σεζόν, με κορυφαίες επιλογές τους για φέτος τη Μεσόγειο, τα Κανάρια και την Ελλάδα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα στελέχη της Barrhead Travel η βιομηχανία χρειάζεται να καταγράψει τις τάσεις κρατήσεων που αφορούν το κλίμα όμως μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται τάση επιλογής προορισμού βάσει της θερμοκρασίας αλλά βάσει της επιθυμίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *