Στ. Γκίκας: «Τιμούμε τη Μνήμη των Εκατομμυρίων Θυμάτων του Β’ ΠΠ, αλλά και την Απαρχή Δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος»

Με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης» και την επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Στέφανος Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η 9η Μαΐου συμβολίζει μια σημαντική στιγμή για την Ευρώπη.
Τιμούμε τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και την απαρχή του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, το οποίο οφείλεται στην Διακήρυξη του Robert Schuman για την δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα.
Η «Ημέρα της Ευρώπης» εορτάζεται για να τιμήσει – και να θυμίσει – τα ιδανικά πάνω στα οποία χτίστηκε το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ήτοι, τα ιδανικά της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και της Ενότητας που αποτελούν τη βάση της Ευρωπαϊκής ιδέας.
Η γεμάτη προκλήσεις περίοδος που βιώνουμε σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο και κυρίως ο πόλεμος στην Ουκρανία, μας αναγκάζει να αναρωτηθούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ήπειρό μας, ώστε να αποφύγουμε τα δεινά ενός νέου καταστροφικού πολέμου.
Η 9η Μαΐου πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια ευκαιρία για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εργαστούμε για ένα καλύτερο και ειρηνικό μέλλον για όλους τους πολίτες της Ευρώπης.

Ας δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες που μας ενώνουν και να εργαζόμαστε από κοινού για μια Ευρώπη που είναι ακόμα πιο ενωμένη, δυναμική και δίκαιη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *