Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Δημήτρη Τσιόδρα «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος»

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος» του κ. Δημήτρη Τσιόδρα, του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό. Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Κατ’ αρχάς θέλω να καλωσορίσω στη Κέρκυρα, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τον φίλο Δημήτρη Τσιόδρα, έναν διακεκριμένο και έγκριτο δημοσιογράφο και έναν άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής από την θέση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του συγγραφικού πονήματος του Δημήτρη που με την εμπειρία του και την γνώση του θα φωτίσει τις αθέατες πλευρές της διαδρομής που έχει διανύσει η χώρα μας σε αυτόν τον μεγάλο υπερεθνικό οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση, σύμφωνα με ένα παλιό σύνθημα και είναι όντως έτσι, η χώρα μας, ιστορικά, πολιτισμικά, πολιτικά ανήκει στην Ευρώπη, γιατί ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός στηρίχτηκε στο αρχαίο Ελληνικό πνεύμα.

Το βιβλίο του φίλου Δημήτρη θα μας βοηθήσει να απαντηθούν ερωτήματα και να λυθούν απορίες για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τη θέση και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτό το περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης.

Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση αποτελεί ζητούμενο, αλλά θέλω να πιστεύω ότι με αφετηρία το Ευρωπαϊκό κεκτημένο θα συνεχιστεί η διαδρομή, θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι διαφορετικές προσεγγίσεις και θα φθάσουμε μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Μπορώ να πω φίλε Δημήτρη δικαιωματικά επέλεξες την Κέρκυρα για να παρουσιάσεις το βιβλίο σου «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝOΠΟΙΗΣΗ. ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΟΡΑΜΑΤΟΣ», γιατί στο νησί μας φιλοξενήθηκε η ιστορική Σύνοδος Κορυφής το 1994, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την είσοδο της Αυστρίας, της Φιλανδίας και της Σουηδίας και επίσης σε αυτή την Σύνοδο αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί η Κύπρος στην επόμενη διεύρυνση.

Βεβαίως η παρουσίαση του Βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα έχει και άκρως επίκαιρο χαρακτήρα γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε σε λίγους μήνες θα κληθούμε στις κάλπες για να επιλέξουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και εδώ επιτρέψτε μου να σταθώ, γιατί η επόμενη Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική θητεία θα είναι κρίσιμη, όπως κρίσιμα θα είναι και τα εθνικά μας θέματα και οι θέσεις της χώρας μας που θα διαπραγματευτεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για αυτό το λόγο η επιλογή των προσώπων στους οποίους ουσιαστικά θα ανατεθεί αυτός ο ρόλος και αυτή η αποστολή, δηλαδή οι νέοι Ευρωβουλευτές, πρέπει να είναι άνθρωποι οξυδερκείς, με εμπειρία και γνώση, με αρχές και αξίες για να συμβάλλουν με αποφασιστικό τρόπο στην κοινή προσπάθεια και στην υλοποίηση του οράματος της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

Εύχομαι από καρδιάς Δημήτρη να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο σου. Σε σένα προσωπικά εύχομαι καλή επιτυχία και να συμβάλεις με το δικό σου ξεχωριστό τρόπο σε αυτό που περιγράφεις στο βιβλίο σου, δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση από θέση ευθύνης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *