Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας σε σύσκεψη στη Διαχειριστική αρχή για εκκρεμότητες έργων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής και ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος συμμετείχαν σε σύσκεψη στη Διαχειριστική αρχή σχετικά με εκκρεμότητες έργων της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από έργα, τα οποία είτε έχουν σχεδιαστεί, είτε έχουν εκτελεστεί της προηγούμενης περιόδου του ΕΣΠΑ 2014- 2020. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες είτε τυπικές, είτε ουσιαστικές όπως η μη υλοποίηση υποέργων τα οποία είχαν ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί. Τέτοιες περιπτώσεις αφορούν το υποέργο για το 4ο Λύκειο το σχετικό με την προμήθεια του σχολικού εξοπλισμού, όπως επίσης και το υποέργο σχετικά με την προσβασιμότητα στην σχολική μονάδα. Οι παρεμβάσεις αυτές θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και η δημοπράτηση αυτών των υποέργων πρέπει να γίνει με 15 Μαρτίου. Επίσης εκκρεμότητες υπάρχουν και στο νεόδμητο σχολικό συγκρότημα Βραγκανιώτικων, καθώς επίσης εκκρεμότητες διαπιστώθηκαν και για το δημοτικό σχολείο του Βυρού. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάπλαση του Άλσους της Γαρίτσας που παραμένει η διοικητική εκκρεμότητα η σχετική με την μη υλοποίηση της πίστας σκέιτμπορντ και θα πρέπει να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για να διαγράψει από το όλο έργο την συγκεκριμένη υποδομή αθλοπαιδιάς. Συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *